A CLB biztosítási alkusz tapasztalatai szerint a sofőrök korának van köze a balesetek számához, csak nem úgy, mint ahogyan azt sokan gondolják.


A hiba inkább bennünk, fiatalabb emberekben van, mert gyakran türelmetlenek vagyunk az óvatosan, figyelmesen vezető idősebb emberekkel, ezért kapkodunk, esetleg meggondolatlanul hirtelen nagy gázzal sávot váltunk, aminek gyakran koccanás, rosszabb esetben komoly baleset a vége

– idézi a hvg.hu Németh Pétert, a CLB független biztosítási alkusz kommunikációs igazgatóját, aki azt is elmondta, adataik szerint az összes közúti balesetnek mindössze a 10 százalékában játszik szerepet az előrehaladott életkor.

A biztosítók tapasztalata szerint az idős emberek fegyelmezettek: nem vezetnek ittasan, nem drogoznak, nem okoznak diszkó balesetet, szigorúan betartják a sebességet és a szabályokat.


Friss

Fotó:123Rf

Ezen múlik, hogy hova utazhatsz az EU-ban kínai vagy orosz oltással

A készülő vakcina-igazolványokról és a hozzájuk kapcsolódó jogokról rendeztek vitát az Európai Parlament állampolgári jogi, bel- és igazságügyi szakbizottságában. Sajtójelentések alapján összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!