Virágok a kerthelyiségben

A hírt a miniszterelnök tette közzé a közösségi oldalán, egy rövid videó kíséretében.


Három és félmillió honfitársunk beoltva. Újraindítjuk Magyarországot // Three and a half million Hungarians vaccinated. We are restarting Hungary!

- írja a videót felvezető bejegyzésében Orbán Viktor. A számnak azért van jelentősége, mert nyithatnak a teraszok a vendéglátóhelyeken, szombattól pedig a korábbi 10 helyett este 11-kor kezdődik a kijárási korlátozás. A nyitás további menetrendjét a kormányfő a szokásos pénteki közrádiós interjúban ismerteti, hamarosan jövünk a részletekkel.

Nyitásra várva

Gerendai Károly, az ismert éttermes nagyvállalkozó az InfoRádióban elmondta, a terasznyitáshoz önmagában nincs szükség jelentős tőkére, hiszen az étteremből tudják kiadni az ételeket, csak a bútorokat kell kitenni. Inkább akkor van probléma, ha valaki nem tud a saját étterménél teraszt nyitni, de fölajánlják azt a lehetőséget számára, hogy valahol máshol kaphat esetleg területet, mert akkor meg kell hozzá teremteni az infrastruktúrát, aminek már jelentős többletköltségei vannak.

Vannak, akik most a teraszokat ingyenesen használhatják meg bérletidíj-mentességük van, ez nagyon nagy segítség azoknak, akik ezzel élni tudnak, de mindazoknak, akik nem ilyen helyeket béreltek vagy nincs teraszuk, ez versenyhátrány jelen helyzetben

– mondta Gerendai Károly.

Gondok

Az újranyitás jó pár milliós költséget jelent mindenkinek, hiszen fel kell tölteni áruval az üzleteket, illetve a dolgozói létszámot. Sokan, akik korábban elküldték az embereiket, inkorrekt módon most azzal próbálkoznak, hogy azokon a helyeken, ahol már egy éve fizetik az alkalmazottakat annak reményében, hogy újra kinyitnak, de terasz nélkül még nem tudnak újranyitni, megkeresik a dolgozókat, és ráígérnek a bérükre.

Orbán Viktor bejegyzése


Ne hagyd ki!