Heathrow felirat és landoló repülőgép
Fotó: Shutterstock

Reptéri káosz: a téli járatokat is törölni kezdték

A British Airways nagyjából tízezer, a londoni Heathrow-t érintő járatot töröl október vége és március között.


A törlések többnyire rövid távú járatokat érintenek. Az intézkedés célja, hogy minimalizálja a fennakadásokat a téli időszakban - írja a BBC.

Jön az iskolai szünidő

A British Airways azt is bejelentette, hogy ezen felül október végéig naponta átlagosan egytucat útvonalat, összesen 629 járatot is töröl.

A Heathrow, a légitársaság bázisa utasszámkorlátozást vezetett be, munkaerőhiányra hivatkozva. Korábban jelentős fennakadások voltak a londoni repülőtér poggyász- és utaskezelésében.

A legtöbb angliai oktatási intézményben iskolai szünetet tartanak október utolsó hetében, a légitársaság azt ígéri, hogy ebben az időszakban igyekszik megtartani a fő vakációs célpontokat.

Az érintett utasoknak felajánlanak egy alternatív útvonalat a British Airways vagy egy másik légitársaság járatán, ha ez nem működik, akkor visszautalják a jegy árát.

Minimális hatás

A légitársaság úgy látja, hogy a döntés utasokra gyakorolt hatása „minimális”, mivel a járatok nagy része érintetlen marad.

Azok az utasaink, akik már megvették a jegyet erre az időszakra, a terveiknek megfelelően útra kelhetnek, a változásokról pedig hónapokkal előtte értesülnek

– ígérte a BA.

A légitársaság téli járatindulásainak teljes kapacitása csupán 8 százalékkal csökken.

A Heathrow 100 ezerben korlátozta a napi utasszámot. Az intézkedés eredetileg szeptember 11-éig maradt volna érvényben, de nemrég meghosszabbították október 29-ig.

Ne hagyd ki!