Repülőtér a lemenő nap fényében
Fotó: Shutterstock

Újabb repülőtéri horrorsztorik idén nyárról, tanuljunk belőlük!

Az utazási kedv szárnyalása és a légiközlekedésben tapasztalható munkaerőhiány kombinációja kifogyhatatlan tárháza lett a kalandos reptéri történeteknek.


A repterek üzemeltetői és a légitársaságok vezetői is azt állítják: mindent megtettek, hogy felkészüljenek a pandémia utáni első éles szezonra. A járvány alatt elbocsátott munkaerőt azonban nem lehetett egyik pillanatról a másikra pótolni, folytatódik a reptéri káosz.

Nem lesz csatlakozás, bocs

A British Airlines három utasa útközben kapott emailt arról, hogy törölték a járatot, amivel továbbutaztak volna.

Az utasok a texasi Austinból Edinburghbe tartottak, hogy élőben lássák a British Open golfversenyt. Ehhez a londoni Heathrow-n kellett átszállniuk, ami idén nyáron nem egy életbiztosítás.

A texasi felszállás után nem sokkal küldte az e-mailt az American Airlines arról, hogy törölték a járatukat, amelyet az utasok csak a Heathrow-n való landoláskor tudtak elolvasni.

Az e-mailben nem részletezték a járattörlés okát, csak kérték, hogy vegyék fel az ügyfélszolgálattal a kapcsolatot. A pórul járt utazók végül vonattal mentek át Edinburghbe, a bőröndjeik nélkül: azokat ugyanis nem tudták felvenni a Heathrow-n, több száz másik utashoz hasonlóan.

A JFK-n rekedt gyerek

Ez még mind semmi ahhoz az utashoz képest, akinek szintén törölték a járatát, ő azonban egy tíz éves kislány, aki egyedül utazott.

Az American Airlines a kislány szüleit elfelejtette értesíteni a járattörlésről. A gyerek a virginiai Richmondból Bostonba utazott rokonlátogatásra, ehhez a New York-i J. F. Kennedy reptéren kellett átszállnia.

Az édesanya kislánya telefonhívásából értesült a járattörlésről.

Hisztérikusan sírva hívott fel. Átadta a telefont egy reptéri alkalmazottnak, aki megígérte, hogy még aznapra megpróbálnak neki új helyet foglalni

– mesélte.

A gyerek délelőtt érkezett az USA egyik legforgalmasabb repterére, és egy este 8-kor induló géppel tudták volna továbbküldeni. Bostoni rokonai azonban inkább autóba ültek, és hatórás út után felvették a kislányt.

Nagyon megijedt, és nem akar többet repülni – mondta az édesanyja.

Itt írtunk arról az esetről, amikor egy nő menyasszonyi ruháját keverték el, szerencsére a házasságkötés után, itt pedig arról, hogy egy utas direkt azért vett egy repjegyet, hogy visszamehessen a reptérre, és személyesen kereshesse meg a bőröndjét.

The Conversation

Ne hagyd ki!