Az OTP a maszkot, a Mol az oltást teszi kötelezővé
Fotó: Shutterstock

Szigorít a magyar gazdaság két nagyágyúja a romló járványhelyzet miatt

Az OTP és a Mol is szigorít a járványügyi szabályokon, a hitelintézetnél mindenkitől megkövetelik, hogy maszkot viseljen, az olajtársaságnál az oltást teszik kötelezővé.


Így lépett az OTP

November 17-étől az ügyfeleknek kötelező lesz maszkot hordani az OTP Bank fiókjaiban

– közölte a bank.

A közlemény szerint a maszknak a szájat és az orrot is el kell takarnia, csak a hatévesnél fiatalabb gyerekeknek nem kötelező viselniük. Az OTP azt közölte, hogy elővigyázatosságból vezetik be az intézkedést. A járvány erősödése miatt jelenleg folyamatosan szigorodnak az intézkedések, rendszeres a munkavállalók tesztelése, szigorodik a maszkhasználat és plexiüvegekkel, kézfertőtlenítővel, gyakoribb takarítással védekeznek a fiókokban és a központi irodaépületekben. Emellett a bank folyamatosan ösztönzi ügyfeleit, hogy lehetőség szerint a biztonságosabb és gyorsabb online ügyintézést válasszák.

A Mol is lépett

A Mol úgy döntött, hogy él a kormányrendeletben biztosított lehetőséggel, és a munkavégzés feltételeként határozza meg a koronavírus elleni védettséget

– közölte a társaság.

A Mol szerint egész Európában romlanak a járványügyi statisztikák, ezért minden lehetséges eszközt be kell vetni a kollégák védelme érdekében.

Bár a folyamatos tájékoztató kampányoknak és munkatársaink felelős magatartásának köszönhetően a vállalaton belüli átoltottság a 80 százalékot is meghaladja, jelentősen szeretnénk növelni az arányt, hiszen egymásért és a régió ellátásért is felelősséggel tartozunk

– fogalmazott Ratatics Péter, a Mol Magyarország ügyvezető igazgatója.

A munkatársaknak 2022. január 31-ig kell igazolniuk, hogy felvették az oltást, átestek a betegségen, van pozitív antitesttesztjük vagy orvosilag ellenjavalt számukra az oltás. Ha a védettségi igazolvány lejár, akkor az érintett munkatársak oltakozással szerezhetnek védettséget.

A járványadatok

Az elmúlt napon 10 265 ember szervezetében mutatták ki a koronavírus-fertőzést, így a járvány kezdete óta 976 432-re emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma – közölte a koronavirus.gov.hu. Elhunyt 178 koronavírusos beteg, így a járvány a hivatalos adatok szerint 32 514 áldozatot követelt. A járvány terjedését mutatja, hogy egy hete szerdán 8434 új fertőzöttről és 98 halálos áldozatról számoltak be.


Ne hagyd ki!