A lakókörnyezetükkel és a személyes kapcsolataikkal a házasok, az életükkel általában az egyedülállók vannak a leginkább kibékülve.


Szubjektív jóllét

A legfrissebb KSH-kutatás szerint 2020-ban a magyarok 60 százaléka volt többnyire vagy mindig boldog. A kérdőíves felmérés alapján legalábbis ezt válaszolták a legtöbben. A felsőfokú végzettségűek a legelégedettebbek életükkel, lakásukkal, munkájukkal. A lakókörnyezetükkel és a személyes kapcsolataikkal a házasok, az életükkel általában az egyedülállók vannak a leginkább kibékülve.

Nagyobb elégedettség

A KSH "Magyarország számokban 2020" kiadványa szerint 2020-ban az embereket általában nagyobb elégedettség jellemezte, mint 2013-ban, a személyes kapcsolataikkal, a lakáskörülményeikkel, valamint a lakókörnyezetükkel voltak a leginkább elégedettek. A nemek szerint nincs számottevő különbség a személyes kapcsolatokat kivéve, ahol a nők körében magasabb az elégedettség. A magasabb iskolai végzettségűek nagyobb általános elégedettsége csak a személyes kapcsolatokat tekintve nem érzékelhető. Míg a biztonságérzet 2013 óta jelentősen javult, az emberekben való bizalom kissé csökkent.

Related Articles Around the Web
The Conversation

Friss

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!