Ingyen hamburger a mentősöknek

Megmozdultak a vendéglősök, miután híre ment, hogy a fővárosban azért jelentettek fel mentősöket, mert két percre megálltak hamburgerezni.


Sziasztok! Én vagyok az a mentőápoló, akit húsvétkor feljelentettek, mert megálltam a bajtársammal egy hamburgerért

– ezt mondta Buvár Mariann az Országos Mentőszolgálat videójában.Az ügynek komoly következményei lettek, az egyik az, hogy a társadalom nagyobb része egyértelműen kiállt a mentősök mellett. Jólelkű büfések, gyroszosok, éttermek, pizzériák biztosították a menttőápolót és kollégáit a támogatásukról. Ennek a nagylelkűségnek köszönhetően kedvezménnyel, vagy teljesen ingyen hamburgerezhetnek abban a húsz percben, amire egy szolgálat alatt lehetőségük van.

Buvár Mariann üzenete

Az előzmények

Lapunk is beszámolt róla, hogy különös lakossági bejelentés érkezett a fővárosi mentőkhöz a húsvéti ünnep alatt. Egy férfi azt sérelmezte, hogy szolgálatot teljesítő mentősök ebédet vásároltak. A felháborodott panaszos le is fotózta az esetet, a képen az látszik, ahogyan a mentőegység egyik tagja (a kötelező távolságot tartva) hamburgert kér elvitelre egy fővárosi, Szentendrei úti büfénél.

A Mentőszolgálat bejegyzése szerint az életmentők természetesen nem ellátás alatt vagy helyett, hanem kórházból a mentőállomásra tartva álltak meg egy pillanatra, ami nem veszélyeztette az egység riaszthatóságát vagy befolyásolta a bevonulás útvonalát.

PIROS TOJÁS HELYETT FELJELENTÉST KAPTAK HÚSVÉTKOR A MENTŐK❗️ Különös lakossági bejelentés érkezett a fővárosi mentőkhöz...

Közzétette: Országos Mentőszolgálat2021. április 6., kedd

Ezt kifogásolta a panaszos

A panasz szerint a vásárlás hosszú percekig tartott, (a mentő fedélzeti számítógépe alapján) valójában mindössze 1 perc 51 másodpercet vett igénybe. A vizsgálat ráadásul azt is feltárta, hogy a mentősök ugyan megvásárolták a kifogásolt hamburgert, állomáshelyükhöz érve azonban riasztást kaptak, így elfogyasztani csak jóval később tudták ebédjüket. A panaszra végül az Országos Mentőszolgálat főigazgatója maga reagált. Válaszában (a tények ismertetése után) megértést kért a frontvonalban küzdő mentődolgozók irányába, akik áldozatos munkájára a jelenlegi hatalmas terhelés mellett is számíthat a lakosság. Ezt a köszönetet mondó mentőápoló, Buvár Mariann is megerősítette.


Ne hagyd ki!