pingvinmama és kis császárpingvinek sétálnak egy sorban
Fotó: Shutterstock

Újraindul az izgalmas túra, a pingvinrajongók örömére

Ha szereted a pingvineket, ezt az exkluzív utazást neked találták ki!A Quark Expeditions sarkkutatóinak köszönhetően 2023 novemberében visszatér a 14 napos Emperor Penguin Quest: Expedition to Snow Hill expedíció, amelynek résztvevői az antarktiszi Snow Hill-szigetre, a császárpingvinek természetes élőhelyére látogatnak. – írja a trawelwaits.com.

A pingvinküldetés fő célja a császárpingvin kolónia (jelenleg 8000 pár) megtekintése közelről, de a Quark Expeditions oktatási programokat is beépít az utazásba. Biológusok, történészek és pingvintudósok tartanak előadásokat a jégképződményekről, a pingvinek viselkedéséről, a terület történelmi összetevőiről és feltárásáról. Gyakorlati tanulási lehetőséget is biztosítanak a vendégek számára, akik megismerhetik a hajó működését, és segíthetnek a tudósoknak az időjárás megfigyelésében.

Ha benevezünk, utazásunk Argentínában, Buenos Airesben kezdődik, majd a világ legdélibb városában, Ushuaiában folytatódik. Itt felszállunk az Ultramarine hajóra, és elindulunk a Beagle-csatornához. A harmadik-ötödik napon átkelünk a Drake Passage-on – a Csendes- és az Atlanti-óceánt elválasztó történelmi csatornán –, és a hatodik napon érkezünk meg a Weddell-tengerhez.

cs\u00e1sz\u00e1rpingvinek egyik \u00e1ll m\u00e1sik cs\u00faszik

császárpingvinek egyik áll másik csúszik

Fotó: Shutterstock

A Weddell-tengeren helikopteren szállítanak minket a Snow Hillre, a lehető legközelebb landolva a pingvinekhez azok megzavarása nélkül. Miközben a pingvinek csapatjátékát figyeljük, szerencsés esetben még egy testszörfözést is végignézhetünk! A pingvinek megfigyelése azonban csak egy a sok jó dolog közül. Bebarangolhatjuk a környéket is, vagy a hajó fedélzetén maradhatunk pihenni, edzeni, sőt gyógyfürdő is vár ránk. A kaland 11. napján tér vissza az Ultramarine Ushuaiába, a 14. napon pedig újra Buenos Aires felé vesszük az irányt.

A Quark Expeditions csupán két utazást tervez 2023-ra (indulás: 2023. november 12. és 2023. november 24.), a vendégek száma pedig minden útra 150 főre korlátozódik. Ennek az egyszeri élménynek borsos ára is van: személyenként 29 000 dollárnál kezdődik, az erkélyes szoba 45 000 dollár, a lakosztályok pedig 48 000 dollártól 66 000 dollárig terjednek.

Ne hagyd ki!