Azt is megmutatjuk, hogy honnan érkezik a legtöbb turista hazánkba repülővel
Fotó: Shutterstock

Változás az élen, ide repülnek a magyarok legszívesebben nyaralni

Többszörösére ugrott a nyárra lefoglalt repülőjegyek száma az év elején hazánkban, a koronavírus-járványt megelőző utolsó év azonos időszakához képest. Azonban Magyarországra is szép számmal érkezhetnek turisták a legmelegebb hónapokban. Mutatjuk, melyek a legnépszerűbb úti célok a magyarok körében, és honnan repülhetnek hozzánk a legtöbben vakációzni.


Felpörgött a külföldi turizmus

Háromszor annyi külföldi repülőutat foglaltak le a magyarok a nyári hónapokra az év első öt hónapjában, mint a pandémiát megelőző utolsó év, 2019 azonos időszakában. Az idén nyáron külföldre repülő magyarok száma még tovább is nőhet, mert egyre gyakoribb, hogy a tervezett utazás előtt csak pár nappal veszik meg a repülőjegyeket – írja a kiwi.com utazási portál adataira hivatkozva a Sokszínűvidék.

Emellett Magyarországra is több mint kétszer annyi foglalás szól, mint három évvel ezelőtt. Repülővel idén nyáron a legtöbben az Egyesült Királyságból érkezhetnek (a szigetországban 160-200 ezer magyar él, amierősen rányomhatja a bélyegét a repülési statisztikákra – a szerk.). Utánuk Izrael és Franciaország következik, de a top20-as listán szerepelnek például koreaiak, portugálok és amerikaiak is.

Ide utazunk a legszívesebben

Az utazási portál adatai szerint a korábbi években Spanyolországba foglalták a legtöbb repülőjegyet a magyarok a nyárra az évek első hónapjaiban. Idén azonban nem az ibériai ország a legnépszerűbb. Mutatjuk az ötös listát!

 1. Olaszország
 2. Spanyolország
 3. Görögország
 4. Egyesült Királyság
 5. Franciaország

Ha nem az országokat, hanem a városokat vesszük górcső alá, akkor a sorrend igencsak megváltozik, hiszen az első olasz települést csak a negyedik helyen találjuk, amíg spanyol (pontosabban katalán) város a harmadik helyen áll, görög pedig nincs is az első ötben. Íme a sorrend:

 1. London
 2. Párizs
 3. Barcelona
 4. Milánó
 5. Róma

Nem mindig teljesülnek a vágyaink

A kiwi.com aszerint is sorrendbe állított a településeket, hogy mely városokra kerestek rá Magyarországról a legtöbben. A valós foglalások és a keresésék néha nagyon eltérnek egymástól. London például itt csak a harmadik helyen szerepel. Ezt a listát is mutatjuk!

 1. Barcelona
 2. Párizs
 3. London
 4. Milánó
 5. Palma de Mallorca

Ne hagyd ki!