A Balaton már tavasszal is csábító

A szálláshelyek turistákat nem fogadhatnak. Üzleti, oktatási céllal utazókat azonban igen. Ezzel próbálnak néhányan trükközni.


Ha munkáltatói igazolással érkezünk, akkor az egész családot várják a húsvéti hosszú hétvégére – ezt válaszolták néhányan a hvg.hu munkatársának a szúrópróba-szerűen kiválasztott balatoni szállásadók közül, akik mezei turistákat a jogszabály értelmében nem fogadhatnak. A cikkszerző megjegyzi, az igazi, legális szezonkezdést azért a legtöbben inkább a pünkösdi hétvégére tervezik.

November 10-én jelent meg kormányrendelet arról, hogy a szállásadók nem fogadhatnak turistákat, megszállni csak üzleti, gazdasági vagy oktatási céllal lehet. A cikk szerint próbaképpen badacsonyi és zamárdi apartmanok tulajdonosainak írtak, arról érdeklődve, hogy a húsvéti hosszú hétvégére, családi pihenésre van-e kiadó szobájuk. Azt a választ kapták, hogy amennyiben megfelel és 4 éjszakára maradnak, apartmanonként és éjszakánként 20 ezer forintért szívesen látják őket. Bizonyos feltételekkel.

A trükk

A jelenlegi helyzetre tekintettel sem lemondási, sem pénzvisszafizetési feltételek nincsenek, de az egyik válaszadó azt is jelezte, a foglalási díjtól is eltekint. Munkavégzésről szóló, lepecsételt igazolást vigyenek magukkal a vendégek, még ha az nem is fedi a valóságot. Még tippet is adott: Általában utazási irodától, turisztikával foglalkozó cégektől hoznak a vendégek ilyet, vagy könyvkiadótól, hogy jönnek adatokat gyűjteni. (Képünk illusztráció, NEM a cikkben említett szálláshelyeken készült).


Related Articles From Your Site

Ne hagyd ki!