Az orosz monopóliumellenes hatóság szerint a cég erőfölényét kihasználva manipulálta a piacot.


Fellebeznek

Oroszország monopóliumellenes hatósága 1,3 milliárd rubel (5,1 milliárd forint) bírságot szabott ki a Booking.com szállodafoglalási online szolgáltatóra a monopóliumellenes törvények megsértéséért – írja az MTI. Az "ítélet" szerint online szolgáltató a szállásadókra erőltetett szerződési feltételekben kötelezően előírta az ár- és szobaparitás biztosítását és betartását, valamint a zárt felhasználói csoportokkal való érintkezés feltételeit. Ennek következtében a szállodák nem tudták más értékesítési csatornákon a Booking.com-nál alacsonyabb áron kínálni szolgáltatásaikat. A Booking.com igazságtalannak minősítette a döntést és jelezte, hogy fellebbezni fog.

Nálunk 2,5 milliárd forintra büntették

Magyarországon legutóbb 2020-ban kapott rekordméretű, 2,5 milliárd forintos fogyasztóvédelmi bírságot a Booking.com a GVH-tól. A versenyhivatal döntését azzal indokolta, hogy a holland hátterű cég tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatott a fogyasztókkal szemben azzal, hogy többek között megtévesztően hirdette egyes szálláshelyeit ingyenes lemondási lehetőséggel, valamint agresszív, pszichés nyomással késztetett mielőbbi foglalásra. Lényegében a vállalkozás az ingyenesség árát beépítette az érintett szállás díjába.

The Conversation

Friss

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Obi Onyeador on Unsplash

Annyira sok és drága használtautót veszünk, hogy megdőlhet a 2019-es rekord

Pedig a hirdetési árak majdnem 1 millió forinttal emelkedtek egy év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!