A szálláshelyek turistákat nem fogadhatnak. Üzleti, oktatási céllal utazókat azonban igen. Ezzel próbálnak néhányan trükközni.


Ha munkáltatói igazolással érkezünk, akkor az egész családot várják a húsvéti hosszú hétvégére – ezt válaszolták néhányan a hvg.hu munkatársának a szúrópróba-szerűen kiválasztott balatoni szállásadók közül, akik mezei turistákat a jogszabály értelmében nem fogadhatnak. A cikkszerző megjegyzi, az igazi, legális szezonkezdést azért a legtöbben inkább a pünkösdi hétvégére tervezik.

November 10-én jelent meg kormányrendelet arról, hogy a szállásadók nem fogadhatnak turistákat, megszállni csak üzleti, gazdasági vagy oktatási céllal lehet. A cikk szerint próbaképpen badacsonyi és zamárdi apartmanok tulajdonosainak írtak, arról érdeklődve, hogy a húsvéti hosszú hétvégére, családi pihenésre van-e kiadó szobájuk. Azt a választ kapták, hogy amennyiben megfelel és 4 éjszakára maradnak, apartmanonként és éjszakánként 20 ezer forintért szívesen látják őket. Bizonyos feltételekkel.

A trükk

A jelenlegi helyzetre tekintettel sem lemondási, sem pénzvisszafizetési feltételek nincsenek, de az egyik válaszadó azt is jelezte, a foglalási díjtól is eltekint. Munkavégzésről szóló, lepecsételt igazolást vigyenek magukkal a vendégek, még ha az nem is fedi a valóságot. Még tippet is adott: Általában utazási irodától, turisztikával foglalkozó cégektől hoznak a vendégek ilyet, vagy könyvkiadótól, hogy jönnek adatokat gyűjteni. (Képünk illusztráció, NEM a cikkben említett szálláshelyeken készült).


Related Articles From Your Site
The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Szereted hallatni a hangodat? A Spotify újításának örülni fogsz

A Spotify bejelentette, hogy a három éve indított podcast szolgáltatásait a tartalomgyártók hamarosan szélesebb körben is igénybe vehetik. A zenei streamingszolgáltató vállalat abban reménykedik, hogy az újítással növelheti a prémium előfizetői számát.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Fiatal programozó zseni vállalkozását nyelte le a Twitter

Nick Caldwell, a Twitter mérnöki divíziójának alelnöke stílusosan a Twitter-en jelentette be, hogy a közösségi platform felvásárolta a Sphere chat applikációt. A Sphere-t az a vállalkozó zseni alkotta, akitől alig 17 éves korában a Yahoo 30 millió dollárért megvásárolta az első startupját.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Az Amazon milliós belépési bónusszal csalogatja a munkavállalókat

Közeledik a karácsonyi hajsza, az Amazon viszont egyre nagyobb munkaerőhiánnyal küzd, ezért újabbnál-újabb ösztönzőkkel próbálja becsalogatni a leendő munkavállalókat. Aktuális akciójában forintban akár 1,3 milliós bónuszt is bezsebelhetnek a friss belépők.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!