A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiírta a közbeszerzést többszáz munkavállaló elhelyezésére. Nem átmenetileg, hanem négy évre, méghozzá budapesti szállodákban, vette észre az mfor.hu.


  Egyet Pesten, egyet Budán

A BRFK összesen 438 300 vendégéjszakát (+ 30% opció) szeretne lefoglalni Budapest közigazgatási területén belüli szállodákban. Erre a megadott, opció nélküli mennyiség lehívására kötelezettséget vállal. Jelentkezni szeptember 24-ig lehet. Vendégéjszakának 1 fő 1 éjszakai elhelyezése számít. A teljesítés során folyamatosan biztosítani szükséges maximum 2 ágyas, fürdőszobával ellátott szobákban az elhelyezést oly módon, hogy legalább egy épület Budán és legalább egy épület Pesten álljon rendelkezésre. Az egy időben történő átlagos elhelyezési létszám 300 fő, a maximálisan elhelyezendő létszám 700 fő. A felhívásból az is kiderült,, hogy a fent jelezett vendégéjszakák mennyisége "kimerülésig, de legfeljebb a szolgáltatás megkezdésétől (2022. január 01.) számított 48 hónapig tart."

Mire kell ennyi szállás?

Az ajánlatkérő a szállás férőhelyeket az átlagos létszám tekintetében munkavállalók tartós, életvitelszerű elhelyezése céljából kívánja igénybe venni. A BRFK az ajánlati felhívásban, az ajánlati dokumentációban és a jogszabályokban meghatározott feltételeknek megfelelő ajánlatokat a közbeszerzési törvény vonatkozó pontja szerinti, legalacsonyabb ár szempontja alapján értékeli - emelték ki a felhívásban.

Az mfor.hu megjegyzi, a BRFK hosszú távú lakásbérleti szerződésekkel is megoldhatta volna a munkavállalók elhelyezését, vélhetően olcsóbban. Ugyanakkor ennyi vendégéjszaka lefoglalása esetén akár méretes kedvezményt is kaphat a megrendelő, de csak akkor, ha a lehető legkevesebb szálláshely-szolgáltatóval tárgyal.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Itt a látványterv az új űrállomásról, amit már nem a NASA épít

Jeff Bezos űrvállalata, a Blue Origin bejelentette, hogy 2025 és 2030 között pályára állítja a saját tulajdonú és fejlesztésű, Orbital Reef névre keresztelt űrállomását.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Újított a német adóhivatal: ilyen árverést még biztosan nem láttál!

Történelmi csúcson van a bitcoin árfolyama, a szemfüles kereskedők viszont a napokban jóval a piaci áron alul vásárolhattak be a legnagyobb kriptovalutából, méghozzá a német adóhivatal jóvoltából.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Legyőzni a Facebook-ot? Ez a cég megpróbálja

Korunk egyik legnépszerűbb közösségi média platformja, a Reddit bejelentette, hogy a világ legnagyobb tartalomgyártói közösségét akarja felépíteni. Az akcióterv már kész, a vállalat a napokban nagyszabású toborzásba kezdett.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!