Budapesti szállodákban lakna többszáz rendőr a következő négy évben
©joseh51/123RF.COM

Több mint 400 ezer fővárosi vendégéjszakát kötne le a rendőröknek a BRFK

A Budapesti Rendőr-főkapitányság kiírta a közbeszerzést többszáz munkavállaló elhelyezésére. Nem átmenetileg, hanem négy évre, méghozzá budapesti szállodákban, vette észre az mfor.hu.


  Egyet Pesten, egyet Budán

A BRFK összesen 438 300 vendégéjszakát (+ 30% opció) szeretne lefoglalni Budapest közigazgatási területén belüli szállodákban. Erre a megadott, opció nélküli mennyiség lehívására kötelezettséget vállal. Jelentkezni szeptember 24-ig lehet. Vendégéjszakának 1 fő 1 éjszakai elhelyezése számít. A teljesítés során folyamatosan biztosítani szükséges maximum 2 ágyas, fürdőszobával ellátott szobákban az elhelyezést oly módon, hogy legalább egy épület Budán és legalább egy épület Pesten álljon rendelkezésre. Az egy időben történő átlagos elhelyezési létszám 300 fő, a maximálisan elhelyezendő létszám 700 fő. A felhívásból az is kiderült,, hogy a fent jelezett vendégéjszakák mennyisége "kimerülésig, de legfeljebb a szolgáltatás megkezdésétől (2022. január 01.) számított 48 hónapig tart."

Mire kell ennyi szállás?

Az ajánlatkérő a szállás férőhelyeket az átlagos létszám tekintetében munkavállalók tartós, életvitelszerű elhelyezése céljából kívánja igénybe venni. A BRFK az ajánlati felhívásban, az ajánlati dokumentációban és a jogszabályokban meghatározott feltételeknek megfelelő ajánlatokat a közbeszerzési törvény vonatkozó pontja szerinti, legalacsonyabb ár szempontja alapján értékeli - emelték ki a felhívásban.

Az mfor.hu megjegyzi, a BRFK hosszú távú lakásbérleti szerződésekkel is megoldhatta volna a munkavállalók elhelyezését, vélhetően olcsóbban. Ugyanakkor ennyi vendégéjszaka lefoglalása esetén akár méretes kedvezményt is kaphat a megrendelő, de csak akkor, ha a lehető legkevesebb szálláshely-szolgáltatóval tárgyal.

Ne hagyd ki!