Boldog nyugdíjas pár vitorlázik
Fotó:Shutterstock

Kiderült, hol a legjobb nyugdíjasnak lenni, itt a lista

A Natixis Global Retirement Index évről évre négy fő kategória mentén vizsgálja a nyugdíjasok életszínvonalát a világ 44 országában, köztük Magyarországon: egészség, nyugdíjas pénzügyek, életminőség és anyagi jólét. Nézzük, hol állunk mi, magyarok!


Veszélyek

A friss felmérés szerint több, kifejezetten gazdasági tényező is fenyegeti a nyugdíjasok, illetve a jövő nyugdíjasainak jólétét: az infláció, az alacsony hozamkörnyezet, az egyre növekvő államadósság. További aggodalomra ad okot a foglalkoztatottság, az egészségügy, a jövedelmi egyenlőség (pontosabban annak hiánya), valamint a fejlett társadalmak elöregedése.

Az évente kiadott tanulmány 44 országot vizsgál

Nyugdíjasnak Izlandon, Svájcban és Norvégiában a legjobb lenni a világon. Ebben, vagyis az első három helyen nincs változás a megelőző évhez képest.

  1. Izland
  2. Svájc
  3. Norvégia
  4. Írország
  5. Hollandia
  6. Új-Zéland
  7. Ausztrália
  8. Németország
  9. Dánia
  10. Kanada

Németország két helyet javított, Kanada két helyet rontott tavalyi helyezésén.

De hol van Magyarország?

Nem rontottunk, nem javítottunk, ugyanott állunk, mint tavaly, vagyis a 33. helyen. A jelentés részleteit (angolul, videóval) ITT megtalálod, ha pedig kíváncsi vagy arra, hogy mik a hazai nyugdíjasok számára legfontosabb friss hírek, IDE kattintva tudsz böngészni.


Ne hagyd ki!