A Natixis Global Retirement Index évről évre négy fő kategória mentén vizsgálja a nyugdíjasok életszínvonalát a világ 44 országában, köztük Magyarországon: egészség, nyugdíjas pénzügyek, életminőség és anyagi jólét. Nézzük, hol állunk mi, magyarok!


Veszélyek

A friss felmérés szerint több, kifejezetten gazdasági tényező is fenyegeti a nyugdíjasok, illetve a jövő nyugdíjasainak jólétét: az infláció, az alacsony hozamkörnyezet, az egyre növekvő államadósság. További aggodalomra ad okot a foglalkoztatottság, az egészségügy, a jövedelmi egyenlőség (pontosabban annak hiánya), valamint a fejlett társadalmak elöregedése.

Az évente kiadott tanulmány 44 országot vizsgál

Nyugdíjasnak Izlandon, Svájcban és Norvégiában a legjobb lenni a világon. Ebben, vagyis az első három helyen nincs változás a megelőző évhez képest.

  1. Izland
  2. Svájc
  3. Norvégia
  4. Írország
  5. Hollandia
  6. Új-Zéland
  7. Ausztrália
  8. Németország
  9. Dánia
  10. Kanada

Németország két helyet javított, Kanada két helyet rontott tavalyi helyezésén.

De hol van Magyarország?

Nem rontottunk, nem javítottunk, ugyanott állunk, mint tavaly, vagyis a 33. helyen. A jelentés részleteit (angolul, videóval) ITT megtalálod, ha pedig kíváncsi vagy arra, hogy mik a hazai nyugdíjasok számára legfontosabb friss hírek, IDE kattintva tudsz böngészni.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Orbán: Bármelyik pillanatban visszavásárolhatja az állam a Liszt Ferenc repülőteret

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta a miniszterelnök a vajdasági Ludason.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: MTI Kelemen Zoltán Gergely

Elhunyt Kornai János közgazdász

Életének 94. évében, hétfőn elhunyt Kornai János Széchenyi-díjas közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Harvard Egyetem és a Corvinus emeritus professzora, a francia becsületrend kitüntetettje, a svéd, amerikai, és más akadémiák tiszteletbeli tagja - közölte a család hétfő este az MTI-vel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Napelemre, fűtéskorszerűsítésre kérnél többmilliós támogatást? Ez az útja

A nagyszabású, lakosságnak szóló pályázat napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításához nyújt támogatást. A kivitelező cégeknek hétfőtől van lehetőségük a regisztrációs kérelem benyújtására, a családok és magánszemélyek a program első ütemében december 6. és január 12. között pályázhatnak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!