Reagált a Penny, nem eladó, nincsenek ezzel kapcsolatos tárgyalások
Fotó:Shutterstock

Reagálás: A Penny magyarországi hálózata nem eladó, nem folynak tárgyalások

A G7 gazdasági hírportál iparági forrásokra hivatkozva azt írta "Az Auchan, a Tesco és a Penny Market magyarításával érheti el a kormány a nagy álmát" című cikkében, hogy tárgyalások folynak a Pennny Market átvételéről. Ezt a cég határozottan tagadta. A cikket a haszon. hu a szakmai szabályoknak megfelelően, forrásmegjelöléssel szemlézte. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a Penny válaszát.


A válasz:

A PENNY magyarországi hálózata nem eladó. Nem folynak olyan potenciális tranzakcióval vagy felvásárlással kapcsolatos megbeszélések sem, amelyek közvetlenül érinthetnék a PENNY magyarországi üzlethálózatát. Az üzletlánc életében a folyamatos megújulás és fejlődés a jellemző az elmúlt években és jelenleg is. A korábbi PENNY Market márkanévből elhagytuk a „Market" szót és a PENNY. márkanevet használjuk. Üzleteinket folyamatosan modernizáljuk. Büszkék vagyunk arra, hogy idén 25 éves lett a PENNY, Magyarország egyik legrégebbi diszkont üzletlánca, ahol közel 4700 munkavállalót foglalkoztatunk 226 üzletünkben és három logisztikai központunkban. Jelenleg egy 30 000 négyzetméteres beruházás is folyik a jövő tavasszal kibővülő karcagi elosztóközpontunkban.

Az előzmények:

A G7 az általunk szemlézett cikkA G7 az általunk szemlézett cikk megjelenése előtt megkereste a Tesco és a Penny illetékeseit, válaszaikat közzétette, ahogyan azt a haszon.hu is megtette:

A Tesco kivonulása ugyan már évek óta örökzöld sláger, de eddig sosem következett be, és a cég a lap kérdésére ismét egyértelműen megerősítette, hogy nem eladó, hosszú távon is elkötelezett a magyar piac iránt. A Penny Market szintén határozottan reagált, azt írta, hogy a Penny magyarországi hálózata nem eladó. Nem folynak olyan potenciális tranzakcióval vagy felvásárlással kapcsolatos megbeszélések sem, amelyek közvetlenül érinthetnék a Penny magyarországi üzlethálózatát.

Vagyis a G7 iparági forrásainak értesüléseivel ellentétben mindkét áruházlánc megerősítette, hogy nem eladó. (Cikkünk nyitóképe illusztráció, a Penny egyik németországi boltját ábrázolja)


Ne hagyd ki!