Az Amazon 9 milliárd dollárért venné meg a nagymúltú MGM stúdiót. Ha összejön az üzlet, rengeteg filmmel bővülhet az Amazon Prime kínálata – írja a BBC.


A csaknem 100 éves múltra visszatekintő Metro-Goldwyn-Mayer a világ egyik leghíresebb és legsikeresebb filmstúdiója. Olyan produkciókat adott a világnak, mint a Ben Hur és az Óz, a csodák csodája. Ha összejön az üzlet, akkor az Amazon kultikus filmek garmadájával bővítheti a video-streaming szolgáltatását.

Ki lesz a győztes?

Az MGM tavaly év vége óta keresi az 1924-ben alapított filmstúdió új tulajdonosát. Úgy néz ki, az Amazon lesz a befutó a csekély 9 milliár dolláros (2583 milliárd forint) ajánlatával. A Hollywood aranykorát uraló filmstúdió napjainkban is aktívan működik. Olyan modern sikerprodukciók találhatók a repertoárjában, mint a James Bond franchise, vagy A szolgálólány meséje. Óriási löketet adhat az Amazon streaming szolgáltatásának a felvásárlás, amire nagyobb szüksége van, mint valaha.

Nagy a mozgolódás

Az elmúlt napokban számos változás ment végbe a stúdiók életében. Nemrég a Warner Bros. Entertainment és a Discovery fogott össze, hogy létrehozzanak egy új streaming-óriást. A Warner Media tulajdonában van az HBO és az HBO Max, melyek összesen 64 millió feliratkozót biztosítanak a vállalatnak.

A Disney+ is rohamosan fejlődik, előfizetői száma már meghaladta a 103,6 milliót. Esetükben elérhető közelségbe került, hogy idén beérjék a szektor vezetőjét, a Netflixet.

A Netflix jelenleg 208 millió előfizetővel rendelkezik, mögöttük szorosan az Amazon Prime foglal helyet, nagyjából 200 millió feliratkozóval.

Az Amazonnál egy havi előfizetés körülbelül 9 dollárba kerül. Van azonban egy másik lehetőség is a produkciók elérésére. A csomagküldő szolgáltatásuknál lehetőség van Prime-tagságot vásárolni, ami ingyenes kiszállítást biztosít az előfizetőknek. Ha valaki bevállalja ezt a többletköltséget (évi 119 dollár), akkor ingyenes hozzáférést kap a Prime Video szolgáltatáshoz is.

Óriási a verseny a szolgáltatók között. Nem csoda, hogy egyelőre egyik cég sem kommentálta a híreket.


The Conversation

Friss

Photo by Olga Guryanova on Unsplash

Az orvosi kamara figyelmeztette a rendőrséget a bilincs ügyében

Egyetértenek a korrupció felszámolásával, de az orvosok bilincses megszégyenítését feleslegesnek gondolják. Illetve a vesztegetők elleni fellépés is kaphatna nagyobb nyilvánosságot.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Elég lesz a normális megélhetéshez a 200 ezres minimálbér? Számoljunk!

A KSH felmérése alapján valamivel több kellene a normális megélhetéshez a magyarok szerint, mint amennyi nettó marad a megemelt minimálbérből. Mutatjuk, hogy mennyivel több.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

300 év sem volt elég, hogy megtisztítsák a Facebook-ot a gyűlölettől

A Wall Street Journal olyan belső dokumentumokhoz jutott, amelyekből kiderült, hogy a Facebook moderátorai mennyi időt töltöttek 2020-ban a kényes tartalmak ellenőrzésével. Az adatok remekül tükrözik, hogy mennyi gyűlölet és erőszak van a világban.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!