A világ második legnagyobb húsfeldolgozója baromfi-hiánnyal küzd. Meglepő problémák állnak a háttérben. Rosszul teljesítenek a kakasok, és óriásit nőtt a kereslet a csirkehúsos szendvicsekre-írja a CNN.
Donnie King, a Tyson Foods vezetője elmondta a CNN-nek, hogy nemrégiben lecserélték a kakasállományukat. Azért döntöttek így, mert a kiszemelt fajta utódai jobb húsminőséget produkálnak. Arra viszont nem számítottak, hogy rosszul fognak teljesíteni a tarajos lovagok. Az új állomány kevesebb tojást és alacsonyabb keltetési arányt eredményezett.
Ahhoz, hogy ezt kiküszöböljék, visszatérnek a jól bevált kakasokhoz. A vállalat arról nem nyilatkozott, milyen sorsot szán az alulteljesítő szárnyasoknak.
A csirkés szendvics és a covid összefogott
Más okok is állnak a szűkös utánpótlás mögött. Az egyik az, hogy jelentősen megnőtt a kereslet a csirkés szendvicsekre. A KFC például arról számolt be, hogy az újonnan bevezetett csirkés szendvicse kétszer annyi eladást produkált, mint bármely korábbi újítása. Ezen felbuzdulva a McDonald's, a Popeye's és a Chick-fil-A is bővítette a kínálatát, nem mással, mint csirkés szendvicsekkel. Lassan akkora az igény a baromfi termékekre, amit a Tyson Foods nem tud kiszolgálni.
Donnie King arról is beszélt, hogy a Texasban pusztító téli vihar jelentősen megtépázta a vállalatát, egy hét kiesett a termelésből. Plusz a koronavírus miatti leáállások.
Az 1935-ben alapított Tyson Foods a világ második legnagyobb baromfi-, marha- és sertésfeldolgozója, éves bevétele meghaladja a 40 milliárd dollárt. Az igazgató arról nem beszélt, hogy a többi ágazatuk érintett-e a visszaesésben.