Hárommilliárd forintból felújítják és modernizálják a Campona bevásárlóközpontot májustól, ahol a Tropicarium most hosszabbított szerződést, és újabb bérlőkre is számít az üzemeltető.A Campona bővítése lekerült a napirendről, pedig a 20 éve megnyílt üzletközpontot 2017-ben megvásárló CPI-csoport eredetileg 30 ezer négyzetméterrel tervezte bővíteni a 41 ezer négyzetméteres komplexumot. Az időközben megváltozott piaci helyzet, illetve a pandémia időszakában felgyorsult változások, új vásárlói szokások és a szabadidő eltöltésének új formái azonban az elmúlt három évben a tervek többszöri átformálására és finomhangolásokra késztették az üzemeltetőt és a tulajdonost, írja a vg.hu.

A felújítás

Megújulnak a bejáratok, a bevásárlótér és az ételudvar, valamint a mosdók. Körülbelül 10 ezer négyzetméternyi terület kap új burkolatot, 4,5 ezer négyzetméternyi álmennyezetet cserélnek. Húsz relaxzónát alakítanak ki a házban, amely LED-es világítást kap. Az ételudvar befogadóképessége nő, az eddigi 275 helyett akár 415 vendég fogadására is alkalmas lesz – tájékoztatta lapot Flasch Judit, a Campona ingatlangazdálkodási vezetője.

A teljes beruházás jövőre zárul, de a bevásárlóközpont mindvégig üzemel. Sőt, új bérlőkkel is tárgyalnak, nyáron nyit meg egy újabb, 1600 négyzetméteres fitneszterem.

A nyitáskori bérlői összetétel – 60 százalék divat, 10 százalék vendéglátás, 10 százalék szolgáltatás, 10 százalék szórakoztatás, 10 százalék hipermarket – frissítésre szorul. A koncepció modernizálása során a szabadidős szolgáltatások és az élményközpontú kínálat van a fókuszban, miután a bevásárlóközpont nemcsak a környék, hanem a tágabb régió lakosságára, vásárlóközönségére és családjaira is épít.

A jövő

A CPI nem kívánja értékesíteni a Camponát a felújítás után sem, egy ilyen ügyletre amúgy sem lenne most ideális a piac, de a társaság hosszú távú ingatlanbefektetőként kezeli a bevásárlóközpontot, amelynek modernizálása és minél hatékonyabb működtetése a célja

– jelezte a CPI Hungary Kft. országigazgatója, Gereben Mátyás.

Nemrégiben beszámoltunk arról, hogy Óbudán is megkezdődött egy nagy bevásárlóközpont, az Eurocenter felújítása, a munkálatok idejére, várhatóan egy évig zárva marad a létesítmény.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Sorstársait segíti a semmiből jött milliárdos üzletasszony

Az indonéziai Tessa Wijaya mindig is arról álmodott, hogy sikeres karriert fusson be a fintech szektorban. Képzetlen, délkelet-ázsiai nőként azonban ez szinte lehetetlennek tűnt. Kitartásának köszönhetően minden akadályt leküzdött, dollármilliárdos üzletet alapított, most pedig azon dolgozik, hogy más nők is a nyomdokaiba lépjenek.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Gates, Musk és Cook nem finomkodik, ha Steve Jobs-ról van szó

Steve Jobs bevonult a történelembe. Munkatársak és versenytársak tömegei tulajdonították sikerük egy részét Jobs-nak, aki kereken 10 évvel ezelőtt hagyott itt minket örökre. Ma van a nemzetközi Steve Jobs megemlékezés napja, utánajártunk, hogyan vélekednek az üzletemberről napjaink meghatározó piaci szereplői.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Hányan tapsikolnak? Bali megnyitotta a kapuit a magyarok előtt

Az indonéz szigetvilágban található Bali és Riau szigetei 18 hónapnyi „zárva tartás" után ismét megnyitották kapuikat a nemzetközi turisták előtt. Az örömtánccal azonban érdemes várni, ugyanis számos előírásnak meg kell felelni a belépéshez.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!