Régóta vártuk ezt az újítást
Fotó: Shutterstock

Legtöbbünknek hasznos funkciót kapott az androidos Chrome

Egészen új felhasználói élményt nyújthat az androidos Google Chrome új funkciója. Régóta vártuk, de végre felolvastatható a weboldalak tartalma a webböngészővel. Mutatjuk hogyan!


Szövegeket is felolvashat az androidos Google Chrome új funkciója

Új, igen hasznos fejlesztéssel jelentkezett a Google Chrome androidos verziója. A felhasználók mostantól képesek hangosan felolvastatni a weboldalak tartalmát a böngészővel.

A friss funkció a hárompontos menüben található. A felolvasó az audiobookhoz vagy a podcastokhoz hasonlóan működik: szüneteltethető, előre-hátra léptethető, valamint a sebessége is szabályozható. Emellett több hang közül is választani lehet.

A funkció kezdetben korlátozott számú felhasználónál érhető el. Azonban aki kipróbálná, az aktiválhatja a Chrome 125-ös verziójától felfelé a "chrome://flags/#read-aloud" oldalon a kísérleti flag átállításával.

Ezen kívül a PC Fórum megjegyzi, a Chrome nem minden weblapot képes felolvasni. Csupán azokat, amelyek speciális jelzésekkel segítik az oldal központi tartalmának felismerését.

Máris milliók használják a néhány hete indult webböngészőt, az Ecosiát

Egyébként saját webböngészővel jelentkezett az Ecosia vállalat néhány hete. A cég leginkább azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy a hirdetési bevételeinek egy részét zöld projektekre, például faültetésre fordítja – írja a TechCrunch.

Az internetes kereső minden jelentősebb platformon (macOS, Windows, Android, iOS) elérhető, illetve a Google Chrome-hoz hasonlóan a nyílt forráskódú Chromium motorra épül. Az Ecosia a chromiumos felhasználói élmény drasztikus megváltoztatása nélkül igyekszik vonzani az új felhasználókat.

A Play Áruház statisztikák alapján mostanra több mint 10 milliós letöltéssel bír, valamint a 4,8-as átlagértékelése is kiemelkedő.

A böngésző személyre szabható, tartalmazza a faültetési eredményeket megjelenítő widgetet, és lehetőséget nyújt a böngészési adatok más webböngészőkből történő importálására is. De a cég tervei között szerepelnek további személyre szabási lehetőségek, valamint egy MI-chatbot bevezetése a platformon.

Ne hagyd ki!