A Coca Cola üzeme Dunaharasztiban
Fotó: Shutterstock

Milliárdokat tölt dunaharaszti üzeme bővítésébe a Coca-Cola

A Coca-Cola HBC Magyarország mintegy 23 millió euró (mintegy 8,7 milliárd forint) értékben fejleszti gyártási és logisztikai kapacitásait Dunaharasztiban - közölte a társaság az MTI-vel.


A cég az év végéig új gyártócsarnokkal bővíti dunaharaszti központját, ahová egy nagy teljesítményű, modern gyártósort telepít, a megnövekedett termelési kapacitás támogatására pedig fejlesztik a rakodást. A tájékoztatás szerint a beruházás tervezése 2020-ban kezdődött, a kivitelezési munkálatok 2023. februárban indultak, az átadás novemberben várható.A Coca-Cola HBC Magyarország 1996 óta folyamatosan fejleszti gyártási tevékenységét, a vállalat az elmúlt 27 évben több nagy volumenű beruházást is végrehajtott, melyek eredményeként mára 2 gyártóegységgel és 8 logisztikai elosztóközponttal - köztük Magyarország legnagyobb élelmiszeripari raktárával rendelkezik - írják a közleményben.

A mostani kapacitásbővítő beruházás a második legjelentősebb fejlesztés Dunaharasztiban a 2007-ben történt nem szénsavas termékeket előállító gyártósor telepítését követően, amelynek értéke elérte a 27 millió eurót (mintegy 10,2 milliárd forintot).

A legújabb fejlesztéssel a gyártósor kapacitása 50 százalékkal haladja majd meg a korábbi nagy kiszerelésű, szénsavas üdítőitalokat előállító gyártósor teljesítményét és 30 százalékkal növeli meg a vállalat szénsavas üdítőital gyártó kapacitását.

A gyártási teljesítmény növelése magával hozza a logisztikai kapacitások fejlesztését is. Ezért a dunaharaszti telephelyen útfejlesztés, valamint új rakodó területek kialakítása várható az év végéig - írják a közleményben. A társaság ezzel újabb jelentős lépést tesz afelé, hogy a dunaharaszti üzem a Coca-Cola HBC Csoport közép-európai gyártóbázisává válhasson.

A dunaharaszti székhelyű Coca-Cola HBC Magyarország Kft. a Coca-Cola HBC AG csoport tagja. Magyarországon két palackozó-üzemet működtet, 1000 munkavállalót foglalkoztat.Eddig a Coca-Cola HBC Magyarország 125 milliárd forintot fektetett be Magyarországon, az egyik legjelentősebb magyar élelmiszer-feldolgozó, termékeit 17 országba exportálja. Az üdítőitalok előállításához használt alapanyagok mintegy kétharmadát belföldi szállítók biztosítják - közölte a társaság.


Ne hagyd ki!