A streaming-szolgáltató az indulása óta nem emelt árat
Fotó: Shutterstock

Áremelést hoz a december a Disney+ előfizetőinek

Az őszi akciók után jelentősen emelkedik a Disney+ streaming-csatorna előfizetési díja Magyarországon. A drágulás a meglévő ügyfeleiket is érinti. Azonban áremelésre készülhet a Netflix is.


Drágább lesz a Disney+

Tavaly indult a Disney+ streamingszolgáltató Magyarországon. Azóta 2490 forintos havidíjon érthető el a szolgáltatás a hazánkban. Azonban decembertől ez megváltozik.

A következő hónaptól 3090 forintra emeli az előfizetés havidíját a Disney. Tehát havonta 600 forinttal fog többe kerülni, ami 24 százalékos drágulást takar. Az éves előfizetés 30 900 forintra emelkedik. A csatorna új előfizetői már az emelt árral találkozhatnak a szolgáltatás honlapján.

A Tech2 megjegyzi, a 2490 forintos árszint eddig nagyon kedvező volt, hiszen 4K-s képminőséget, HDR támogatást és rengeteg tartalmat kínált. Erős konkurenciája volt a versenytársainak, hiszen például a Netflixnél ennyi pénzért HD képminőség sem járt jódarabig, nemhogy 4K és HDR. Igaz, a Netflix legolcsóbb, 2490 forint havidíjú alapcsomagja jelenleg 720p képminőséget kínál.

Korlátozza a fiókmegosztás lehetőségét a Disney+

Bob Iger, a Walt Disney Company vezérigazgatója pedig arról tájékoztatta a vállalat befektetőit augusztusban, vizsgálják a fiókmegosztás korlátozásának lehetőségét a Disney videostreaming-szolgáltatásában. A részleteket az ügyben az év végéig osztja meg, a változások pedig legkorábban 2024-ben jöhetnek. Hozzátette, a megszorításhoz szükséges technikai eszköztár jelenleg is a cég rendelkezésére áll. Viszont nem tudja, hányan potyázhatnak manapság a streaming-szolgáltatásukon, valamint milyen hatással lehet a korlátozás az előfizetők számára.

Azonban később arról tájékoztatott a cég - a vezető nyilatkozatával ellentétben - már idén november 1-től korlátozzák a Disney+ -on a fiókmegosztást. Igaz, egyelőre csak Kanadában.

Ezzel a Disney lett a Netflix után a második nagy SVOD-szolgáltató, aki a bevételei növekedésében bízva meglépte ezt. A vállalatnál abban reménykednek, a megszorítások miatt sok potyázójuk kényszerül rá, hogy előfizessen a csatornájukra.

Helyileg egy háztartáson belül továbbra is megosztható egy előfizetés, azonban fizikailag azon kívül nem. Viszont van lehetőség olyan felhasználókat hozzáadni a fiókhoz, akik nem az állandó lakhelyükön tartózkodnak, de ennek plusz havidíja van.

Ne hagyd ki!