Drágulnak a Microsoft Office-csomagok
Fotó:123RF

Mélyebben kell a zsebedbe nyúlnod a Microsoft Office-csomagért

Bár a Microsoft az Office-csomagok eurós ára nem változott, a forintban számolt ár 20 százalékkal növekszik áprilistól.Az elmúlt hat évben a cég 300 forintos euróárfolyammal számolt, mostantól viszont a jelenlegi jegyzés alapján számláz. A Napi.hu beszámolója szerint a Microsoft több ügyfelet is levélben értesített arról, hogy április 5-től csaknem 36 ezer forintot kér az Office családi csomagért, szemben az eddigi, 30 ezres összeggel. A társaság az áremelést az előfizetőknek - köztük a Bukszának (a Napi.hu szerkesztőségi blogjának) - küldött e-mailben a piaci körülményekkel magyarázta, de részleteket ekkor még nem árult el.

Így számol a Microsoft

A cég a lap megkeresésére ezt válaszolta:

A Microsoft Office-csomagok euróban meghatározott gyártói ára nem változott, nem emelt a Microsoft árat. A levélben említett áremelés az Online Store-ban árult, magyar forintban megadott termékárakra vonatkozik, ahol a cég hosszú évek után az árakat hozzáigazította az aktuális euró/forint árfolyamhoz. Hat éve ugyanis 300 forintos euróárfolyammal számol az Online Store.

Tehát annyi történt, hogy a cég átvezette a forint euróval szembeni gyengülését a forintban kalkulált áraiba. Hétfő este az euró 367 forinton állt.

Ne hagyd ki!