A labdarúgó-válogatott egykori csapatkapitánya gazdaságilag több lábon áll, februárban óta a Nyírlugoson bejegyzett Első Magyar Léghajógyár Kft. egyik (kisebbségi) tulajdonosa, írja az mfor.hu.


Az Első Magyar Léghajógyár Kft.-t tavaly ősszel jegyezte be a cégbíróság 3 millió forintos jegyzett tőkével. A cég egyedüli és fő tevékenysége légi- és űrjármű gyártása. Az mfor azt írja, nem ez az első gazdasági érdekeltsége a focistának: 2017-ben megalapította a sportszer-kiskereskedelemmel foglalkozó DB7.hu Kft.-t, 2019-ben pedig az egyéb humán-egészségügyi ellátással foglalkozó Rába Medical Center Kft.-t.

A többiek

A léghajógyárban Dzsudzsáknak 15 százalékos tulajdonrésze van, a vállalkozás 50 százalékban egy olyan cégé, amely az öt nagy nemzetközi hőlégballonverseny győzteséé, Végh Sándoré. Tavaly, az év végén 20 százalékos részesedést szerzett a cégben az izraeli Atlas LTA Advanced Technology, amely turisták légi utaztatásával foglalkozik. (Képünk illusztráció)


The Conversation

Friss

Fotó: Mészáros Mariann, Arany Sándor Gábor

Egy jó példa Szentesről: így lehet sikeres a hazai zöldségpiac

A térség és a régió meghatározó paprika és paradicsom kereskedőjévé válhat a szentesi DélKerTész. A jövőt garantáló biztonság eszközrendszeréről, a hosszú távú fennmaradást jelentő fejlesztésekről Both Ildikó készített interjút Nagypéter Sándor, a DélKerTész elnök-ügyvezetőjével.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123RF

Nem öröm, megállíthatatlannak tűnik a használt autók drágulása

A szűkülő kínálat miatt nő a használt autók ára, bizonyos modelleknél akár 15 százalékos a drágulás az év elejéhez képest.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123RF

Miből lesz a kompenzáció? Csattanás a minimálbér-tárgyalásokon

Heves vitát váltott ki a minimálbérről szóló tárgyalásokon a kormány legújabb javaslata, amely a helyi iparűzési adó (hipa) elengedésével kompenzálná a vállalkozásokat a minimálbér 200 ezer forintra történő emeléséért. A munkaadói oldal a hipa elengedése helyett a szocho további csökkentésében látná a megoldást.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!