A labdarúgó-válogatott egykori csapatkapitánya gazdaságilag több lábon áll, februárban óta a Nyírlugoson bejegyzett Első Magyar Léghajógyár Kft. egyik (kisebbségi) tulajdonosa, írja az mfor.hu.


Az Első Magyar Léghajógyár Kft.-t tavaly ősszel jegyezte be a cégbíróság 3 millió forintos jegyzett tőkével. A cég egyedüli és fő tevékenysége légi- és űrjármű gyártása. Az mfor azt írja, nem ez az első gazdasági érdekeltsége a focistának: 2017-ben megalapította a sportszer-kiskereskedelemmel foglalkozó DB7.hu Kft.-t, 2019-ben pedig az egyéb humán-egészségügyi ellátással foglalkozó Rába Medical Center Kft.-t.

A többiek

A léghajógyárban Dzsudzsáknak 15 százalékos tulajdonrésze van, a vállalkozás 50 százalékban egy olyan cégé, amely az öt nagy nemzetközi hőlégballonverseny győzteséé, Végh Sándoré. Tavaly, az év végén 20 százalékos részesedést szerzett a cégben az izraeli Atlas LTA Advanced Technology, amely turisták légi utaztatásával foglalkozik. (Képünk illusztráció)


The Conversation

Friss

Fotó:123RF

A prémiumkategóriás elektromos autózás már nem utópia

Az elektromos autózás forradalmát jelzi, hogy egyre több prémium autógyártó jelenik meg különböző méretű modellekkel a piacon. Gyorsan növekvő szegmensről beszélhetünk, amelynek úttörője az amerikai Tesla volt. Összegyűjtöttük azokat a már kapható e- autó modelleket, amelyek joggal szerepelhetnek a prémium kategóriában.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: pixabay.com

Szép pénzt remél műkincsei digitalizálásától a világhírű  múzeum

Az Ermitázs műkincsei augusztus végén nem helyettesíthető tokenek (NFT) formájában kerülnek értékesítésre a Binance piacterén.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!