Már csaknem 400 ezer ember írta alá azt a petíciót, amelynek célja, hogy a parlament munkaszüneti nappá nyilvánítsa az EB-döntőt követő hétfőt.Boris Johnson brit miniszterelnök vállaira egyre nagyobb nyomás nehezedik az EB-döntő miatt. Az Egyesült Királyság parlamentjének hivatalos oldalán már több mint 330 ezer ember írta alá az említett petíciót. A dolog pikantériája, hogy a parlament köteles napirendre venni minden olyan petíciót, amelyet legalább 100 ezer ember aláírt. A kezdeményezés célja egyszerű. A szigetország polgárai szeretnék nyugodtan megünnepelni csapatukat, ha megnyerné a vasárnapi EB-döntőt. Bár van egy olyan érzésünk, sokaknak jól jönne egy szabadnap akkor is, ha az olaszok győznek.

A vállalatok is készülnek

A szigetországban komoly kultusza van a futballnak, az angol szurkolók vérmérsékletét pedig valószínűleg senkinek sem kell bemutatni. Ezzel a helyi vállalatok is tisztában vannak, amelyek már javában készülnek a "másnapra".

Az Egyesült Királyság szakszervezeteinek kongresszusa (TUC) arra kérte a vállalatokat, hogy legyenek rugalmasak és megértőek, amennyire csak lehet.

Frances O'Grady főtitkár azt javasolta a cégeknek, hogy ha lehetőségük van rá, engedélyezzék a munkavállalók későbbi, akár délutáni műszakkezdését. Az alkalmazottak pedig cserébe vállalják, hogy túlórában ledolgozzák a délelőtti „pihenőidőt".

A Lidl nem vackolt sokáig. Bejelentette, ha az angol válogatott nyeri az EB-t, akkor egy órával eltolja az összes üzlete nyitását, hogy a dolgozók egy kicsit többet pihenhessenek.

A Lidl mellett már számos vállalat jelezte, hogy amiben csak lehet, hozzájárul az alkalmazottai ünnepléséhez. Értve ezalatt a műszakok későbbre tolását.

A kocsmák nyitva tartása is változik

Jelenleg az angol kocsmák este fél tizenegyig lehetnek nyitva, viszont Boris Johnson már korábban bejelentette, hogy vasárnap 45 perccel meghosszabbítja a vendéglátóhelyek engedélyezett nyitva tartását. Így senkit nem kell kitessékelni a kocsmákból, mielőtt véget érne a meccs.

Mindenesetre nem valószínű, hogy munkaszüneti nappá nyilvánítják a hétfőt. Pedig még azt is beleírták a petícióba, hogy a vasárnapi ünneplés remek lehetőséget biztosítana a koronavírus-járvány által megtépázott vendéglátóhelyeknek a bevételeik rendezésére.

Az Üzleti, Energetikai és Ipari Stratégiai Hivatal mellett egyetlen embernek van hatalma arra, hogy munkaszüneti napot rendeljen el. Ő pedig nem más, mint II. Erzsébet királynő. Ki tudja, mi járhat a fejében.

The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Itt a videó a világ legdrágább, 60 ezer forintos sült krumplijáról

Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ legdrágább sült krumpliját egy New-York-i étterem. Ez a csúcs, a Guinness -rekordok szerkesztősége hitelesítette.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

A győzelemig birkózik az MNB az inflációval

A Magyar Nemzeti Bank ma sem hagyott kétséget afelől, hogy mindaddig kitart a nemrégiben megkezdett monetáris szigorítás mellett, amíg le nem töri az elmúlt hónapokban éves összevetésben 5 százalék feletti inflációt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ha vettél ezekből a hústermékekből, ne egyél belőlük, visszakapod az árát

Három hústerméket hívott vissza a METRO Kereskedelmi Kft. elővigyázatosságból, etilén-oxid jelenléte miatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!