A régió vezetője szolgáltatója lett egy magyar cég a létesítményüzemeltető iparágban
Forrás: Shutterstock

Lengyel cégóriás került magyar tulajdonba

A magyar B+N Referencia Zrt. felvásárolta a lengyel létesítményüzemeltető iparág egyik legnagyobb szereplőjét az INWEMER-t. Az akvizícióval a cég a közép-európai régió piacvezető FM-szolgáltatója lett.


A lengyel piacon terjeszkedik a magyar vállalat

A B+N Referencia Zrt. tavaly tavasszal vásárolta fel az ISS-csoport csehországi, szlovákiai, román és magyar leányvállalatait, majd ősszel a szlovént is. A mostani szerzeményével a cég már hat közép-európai országban van jelen, 18 ezer embernek ad munkát és csaknem 15 millió négyzetmétert lát el – írja az Index.hu.

„A társaság minden országban – így a mostani felvásárlásban érintett cégben is – százszázalékos tulajdonrésszel rendelkezik. A lengyel piac mérete és fejlettsége miatt ez a lépés mérföldkő a cég történetében”

– nyilatkozta Kis-Szölgyémi Ferenc, a vállalat vezérigazgatója. A vezető beszámolt arról is, hogy jelentős nemzetközi cégekkel szemben szerezték meg az INWEMER tulajdonjogát.

A cégekről röviden

Az INWEMER 1992 óta a lengyel létesítményüzemeltető szektor jelentős szereplője. Ez abból is látszik, hogy az ország teljes területén jelen van. Üzletfelei között több lengyel és multinacionális vállalat mellett állami intézmények is szerepelnek. A körülbelül 750 ügyfelük számára 5,5 millió négyzetméter területet látnak el.

„Büszke vagyok rá, hogy a tavalyi vállalatfelvásárlások után ezzel a lépéssel a régió piacvezető szereplőjévé váltunk, a harmincéves INWEMER megvásárlásával pedig egyértelműen szintet léptünk. Az immár európai szinten is jelentős méretünk és széles szolgáltatási portfóliónk számos előnnyel jár ügyfeleink részére. Szinergiáink és költséghatékonyságunk minden piacon komoly versenyelőnyt jelent számunkra”

– mondta a vezérigazgató. A vezető emellett arról is beszélt, hogy alkalmazottaik java kékgalléros munkás. Ez a munkaerőbázis nagyban hozzájárul a cég nyugat-európai versenyképességéhez is.

A vállalat egyébként a közelmúltban kapta meg egyebek között a prágai repülőtér fenntartási feladatait. Kutatás-fejlesztési részleget is létrehoztak már korábban, amelynek újításai a teljes cégcsoport rendelkezésére állnak. Az ő nevükhöz kötődik például a néhány éve piacra dobott mobil UV fertőtlenítőrendszer egység és az autonóm ipari takarítórobot is.


Ne hagyd ki!