Nevet változtat a Foodpanda
Fotó: Shutterstock

Új néven folytatja a Foodpanda

Nevet változtat a Foodpanda ételfutárcég – ezt egy futár árulta el a a Telexnek, de más forrásból is megerősítették a hírt. A márkát tulajdonló Delivery Hero ezzel a lépéssel akarja egységesíteni európai márkáit.


A futároknak küldött tájékoztatás szerint nemcsak nálunk lesz változás, több más országban Foodora néven folytatja tevékenységét a vállalat, amely ebben látja „a legtöbb potenciált hosszú távon”. A futárok szerződése és a mindennapi működés ugyanakkor nem változik. A skandináv országokban már ma is Foodorának hívják a céget.

A Telex emlékeztet arra, hogy a Foodpanda itthon a magyar alapítású Netpincér helyét vette át, amelyet a német Delivery Hero 2014-ben vásárolt fel. Az anyacég sokáig megtartotta a nevet és a platformot, majd 2021-ben becsatornázta a magyar leányvállalatot is az egységes Foodpanda brandbe.

A netpincéres névváltoztatáshoz képest a különbség most az, hogy a nyolc érintett országban egyszerre váltanak Foodorára. Az új névhez bizonyára új logó is jön majd, de a szín nem változik: a magenta alapon fehér pandaaarc helyett fehér pincértálca lesz látható, ahogyan az már ma is van a Foodora márkát használó skandináv országokban.


The Conversation

Ne hagyd ki!