A Google logója az egyik irodaépületének üvegén
Fotó: Shutterstock

A Google Izraelben keresi a biztonságos működés kulcsát

A Google bejelentette, hogy a felhőszolgáltatási üzletága felvásárolta az izraeli Siemplify kibervédelmi vállalatot. A Google ezzel tovább bővítette biztonsági szolgáltatásait a sűrűsödő hekkertámadások közepette-írja a Reuters.


Zsíros megállapodás

Az akvizíció pénzügyi részleteit hivatalosan nem erősítették meg, de az ügyre közvetlen rálátással rendelkező források szerint a keresőóriás 500 millió dollárért, azaz nagyjából 162,5 milliárd forintért kebelezte be az izraeli startupot.

A kibertámadások és az adatlopások egyre növekvő száma miatt a Google tavaly augusztusban ígéretet tett Joe Biden amerikai elnöknek, hogy a következő öt évben 10 milliárd dollárt fektet be biztonsági rendszereinek fejlesztésébe. A Siemplify-al kötött egyezség az első jelentősebb lépést jelenti az ígéret teljesítésében.

A Siemplify biztonsági irányítási, automatizálási és válaszadási megoldásokat kínál. A 2015-ben alapított vállalatot Amos Stern vezeti. A startup fennállása során 58 millió dollárnyi kockázati tőkét vont be olyan befektetőktől, mint a G20 Ventures, a Georgian, a 83North és a Jump Capital.

Ez még csak a kezdet

A világjárvány 2020-as kitörése óta a Google felhőalapú üzletágból származó bevétele csaknem megduplázódott, körülbelül ötmilliárd dollárra nőtt. Ez főleg annak köszönhető, hogy a vállalatok átálltak az otthoni munkavégzésre.

A megnövekedett forgalommal párhuzamosan a biztonsági fenyegetésekkel szembeni védettség irámnti igény is jelentősen megerősödött.

A Google tájékoztatása szerint a Siemplify platformját beintegrálja a felhőbe, amely a jövőbeni fejlesztések alapját fogja képezni.

A keresőóriás reményei szerint a felvásárlás kaput nyithat a közel-keleti állam tehetségei felé, akik az elmúlt hónapokban rendkívüli módon felértékelődtek a munkaerőhiánnyal küzdő Google szemében.

Ne hagyd ki!