Egyesíti erőit a Google Maps és a Waze
Fotó: Shutterstock

Komoly változások a Waze és a Google Maps csapatánál

A Google integrálja a Waze-t a Geo nevű, térképészeti szolgáltatásokat tömörítő portfóliójába. Racionalizálás miatt. A főnök megy, a dolgozók viszont maradnak.


A Google egyesíti a Waze térképszolgáltatáson és az olyan termékeken dolgozó csapatokat, mint például a Google Maps. A döntést a folyamatok konszolidációjával indokolták. Sokan nem tudják, de a Waze lassan egy évtizede a Google, pontosabban annak anyavállalata az Alphabet tulajdonában van. A kaliforniai tech-óriás még 2013-ban vásárolta fel az izraeli céget 966 millió dollárért. Mi értelme van ennek? Két útkereső egy kézben? Erről ITT írtunk korábban.


A Google azt is közölte, hogy Neha Parikh, a Waze vezérigazgatója az átmeneti időszakot követően távozik a vállalattól. Azt azonban megerősítették, hogy a havi mintegy 151 millió aktív felhasználóval rendelkező Waze önállósága megmarad.

Sundar Pichai, az Alphabet vezérigazgatója a nyáron azt ígérte, a vállalat racionalizálja a folyamatait, és konszolidálja az átfedésben lévő befektetéseit.


Ne hagyd ki!