Új épület nyitotta meg kapuit Budapesten.Régi helyszínen új épület

Fotó: Hungexpo

Megnyitotta működését az új budapesti konferenciaközpont a Hungexpo területén. A rendezvényszervezők már nagyon várták a beruházást, több mint egy évtizede szó volt róla. Ezzel Budapest jelentőset lépett előre a régiós konferenciaturizmus rangsorában. Az ingatlan több mint 25 ezer négyzetméteres, plenáris terme 2048 fős. A teljes egészében állami beruházás költsége 55 milliárd forint volt. A tervező a Finta Stúdió, a kivitelező a KÉSZ Zrt., a projekt kormányzati felelőse Fürjes Balázs államtitkár volt.

Évi 2 millió látogatót várnak

Fotó: Hungexpo

A beruházás üzemeltetője a Hungexpo Zrt., a régió vezető kiállítás- és konferenciaszervező cége. A cég 2005-től a francia GL events csoport tagja. Évente legalább 200 konferenciával számolva félmillió résztvevőre és 2 millió látogatóval számolnak. A megújult rendezvényhelyszín adott otthont szeptember elején a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusnak. Illetve szeptember 25. és október 14. között itt rendezik az Egy a természettel című vadászati világkiállítást, ami 70 milliárdba került, többe, mint maga az épület, ahol rendezik.

The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

A VW vezére bemondta: munkahelyek tízezreit söpri el az átállás az e-autókra

A Handelsblatt német hírportál értesülései szerint a Volkswagen vezérigazgatója, Herbert Diess a felügyelőbizottságnak tartott előadásában arról beszélt, hogy az elektromos autókra való átállás következtében hamarosan 30 ezer munkahely szűnhet meg. Becslések szerint a teljes német autóiparban ennél is nagyobb leépítésekre lehet számítani.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Pixabay

5 jel, ami arra utal, hogy vállalkozónak születtél

Az életed valamely pontján valószínűleg benned is megfogalmazódott már, hogy bele kellene vágnod egy vállalkozásba. Bár az üzleti élet nem való mindenkinek, az alábbi jellemvonások arra utalnak, hogy sikeres vezető lehet belőled.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

A kiégés határán vagy? Ezek a praktikák segíthetnek

A vállalkozói életben rendkívül egyszerű beleesni abba a hibába, hogy az ember a hét minden napján, a nap 18-20 órájában a munkájára koncentrál. Észre sem vesszük, és a családdal, barátokkal, kikapcsolódással töltött szabadidős tevékenységeket felváltják a koffeintől hajtott, szünet nélküli munkanapok, ami egyenes úton vezet a kiégéshez. Kerüld ezt el, adunk pár tippet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!