Két év után szétszéledtek a magyar csigák.


Hitelek tömege

Csődbe ment az államilag kistafírozott kisvárdai csigaüzem - írta az mfor. Csődeljárás indult ellenük, többhavi munkabért nem fizettek ki a dolgozóknak. A 2019 szeptemberében átadott üzemet 6,5 milliárd forintból húzták fel, ehhez az állami Eximbank 4,8 milliárd forintos hitelt biztosított, ezután még újabb hiteleket is kapott. Az üzemben a tervek szerint 300 ember kapott volna munkát. Érdekesség, hogy 2019 decemberében 298 volt az alkalmazottak létszáma, addig 2020 márciusában már egyetlen dolgozója sem volt a cégnek.

Még nem tudni, miért mentek csődbe

A Bourgogne Gastronomie Kft. a tervek szerint élő éticsigát dolgozott volna fel és fagyasztott tésztatermékeket állított volna elő, jelentős részben exportra. Talán a pandémia tette be nekik a kaput, vagy más miatt számították el magukat, de az államilag milliárdokkal támogatott cég a lap megkeresésére nem válaszolt. Mindenesetre beszédes, hogy 2019-ben már majdnem 7 milliárd forint adósságot halmoztak fel, és 680 millió forintos veszteségük is lett abban az évben. A lap szerint már az alapkő-letétel évében, 2017-ben, majd 2020 januárjában is indított a végrehajtást a cég ellen a NAV, utóbbi fél évvel később lezárult. De jelenleg is folyamatban vannak végrehajtások a cég ellen: az egyiket idén februárban indította el a NAV, a másikat pedig augusztus elején egy békéscsabai közjegyző.

The Conversation

Friss

Fotó:Lounge Group

Két marketingmegoldás, ami még a szakmai guruk elismerését is kivívta

Az elmúlt másfél év legjobb szakmai megoldásának nevezték a Coca Cola és a Burger King egy-egy aktivitását a jövő heti budapesti Marketing Summitra készülő vállalati és ügynökségi vezetők. Újfent bebizonyosodott, hogy az önazonos reklám az, ami igazán hatásos.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Dan Gold on Unsplash

Itt a lista, ezek az élelmiszerek drágultak nagyon sokat

Mutatjuk, mi mennyibe kerül most.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!