399 forintért kínál 3,5 kiló gyümölcsöt és zöldséget a Lidl; sajtok árát csökkenti az Aldi
Fotó: Shutterstock

Országos akció a Lidl-nél, árcsökkenés az Aldinál

Tavaly indult a Lidl más országokban népszerű zöldség- és gyümölcsakciója Magyarországon, de kezdetben csak a budapesti üzleteiben. Azonban már a vidéki boltjaiban is kaphatók az igen kedvezményes csomagok. Mindeközben jelentősen csökkentette néhány sajtja árát az Aldi.


Vidéken is 399 forint a szépséghibás, 3,5 kg-os csomag

Már a vidéki üzletekben is kapható a Lidl 399 forintos, 3,5 kilós, szépséghibás, zöldségekből és gyümölcsökből vegyesen összeállított csomagja.

A Lidl tavaly novemberben indította Budapesten a „Mentsük meg!” néven futó akcióját, melyet február végén a vidéki üzleteire is kiterjesztett. Ennek részeként a külsőleg nem tökéletes, de fogyasztható és egészséges gyümölcsöket és zöldségeket egységcsomagban, kedvezményes áron kínálják.

Vezető élelmiszeripari kiskereskedelmi vállalatként tudatában vagyunk felelősségünknek, ezért fenntarthatósági stratégiánk részeként kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy a lehető legkevesebb élelmiszer menjen kárba. Legújabb intézkedésünk célja, hogy a még fogyasztható, de kisebb hibákkal rendelkező zöldségek és gyümölcsök jelképes áron történő értékesítésével hozzájáruljunk a magyar családok egészséges táplálkozásához is

nyilatkozta Tőzsér Judit, a vállalat kommunikációs vezetője az akció indulásakor.

Jelentősen és tartósan csökkenti néhány sajtja árát az Aldi

Emellett sajtóközleményben jelentette be az Aldi, hogy terméktől függően, tartósan, 20-23 százalékkal alacsonyabb áron kínálja hagyományos és laktózmentes trappista sajtjait márciustól. Megjegyezték, az üzletlánc 2021 óta kizárólag magyar trappista sajtokat árul.

Az 1 kg-os Tolle Trappista sajt nagyjából 21 százalékkal lett olcsóbb: 4790 forintról 3790 forintra mérséklődött az ára. A bolthálózat saját márkás Kokárdás Trappista sajtjának árszintje több mint 23 százalékkal csökkent, 3890 forint helyett 2990 forintba kerül. A 700 grammos Aldi saját márkás Milfina Trappista sajt árcsökkenése több mint 21 százalék, így 3299 forint helyett 2599 forintot kérnek érte. Ugyanennek a sajtnak a laktózmentes változata is mintegy 21 százalékkal lett olcsóbb: 3790 forint helyett 2999 forintot kell érte fizetni. A szintén saját márkás, 400 grammos kiszerelésű Milfina Darabolt sajtok ára 20 százalékkal, 1999 forintról 1599 forintra csökkent.

A hírhez hozzátartozik, februárban vajtermékek árát is mérsékelte az üzletlánc.

Ne hagyd ki!