A tervezett beruházásokról, munkaerő-gazdálkodásról és a magyar termelőket érintő beszállítói programról is beszélt az áruházlánc HRügyvezetője egy interjúban. Ebből idézünk néhány részletet.


2004-ben indultunk és annak az évnek a végére 1221 munkavállalónk volt. Ebből építkeztünk tovább úgy, hogy már elértük a 7500-as létszámot is, és ezzel a 11. legtöbb munkavállalót foglalkoztató cég vagyunk Magyarországon. Rövid távú terveink között szerepel az új ecseri raktárunk megnyitása, ez 400 új munkahelyet jelent. A beruházás 35 milliárd forintból valósul meg, állami támogatással. Ezzel együtt összesen nagyságrendileg 1000 új munkavállónak tervezünk munkahelyet teremteni a Lidl Magyarországnál

- mondta Dulin Judit, HRügyvezető, az mno.hu-n megjelent interjúban, hozzátéve, hogy a pandémia idején volt olyan hónap, amikor 11 ezer pályázat érkezett be az állásaikra jelentkezőktől, szemben az átlagosnak számító havi 8 ezerrel.

Bérfejlesztés, beszállítói program

A Lidl az elmúlt három évben csaknem húszmilliárd forintot fordított bérfejlesztése, idén további 7,6 milliárd forintot tervez a bértömeg növelésre, ami munkavállókra lebontva 10 százalékos emelést jelent. A cég 2013-ban indította el magyar beszállítói programját, ma már több mint 440 magyar beszállító csaknem 3800 terméke érhető el nála. A vállalat lehetőséget biztosít arra is, hogy a termékek a külföldi Lidl áruházak polcain is megjelenjenek.


The Conversation

Friss

A Facebook, ahogyan eddig ismertük, pár év múlva megszűnhet létezni

Mark Zuckerberg igen tartalmas interjút adott a The Verge-nek, amelyből iderült, mit tervez a Facebookkal. Elöljáróban csak annyit mondunk: metaverzum.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Üzent a milliárdos űrhajós az önmagukban kételkedőknek

A Virgin Group milliárdos alapítója, Richard Branson szerint egészséges és teljesen emberi, ha valaki kételkedik magában. Ami igazán fontos, az az, hogy ne engedjük, hogy a félelmeink elnyomják az álmainkat.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Redd on Unsplash

Felforgatná az időrabló online meetingek világát egy startup

A Katch nevet viselő informatikai startup négymillió dolláros befektetéshez jutott. A támogatók között megtalálhatók a Tumblr, a Pinterest, a Square és a Giphy nagyágyúi is.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!