A HBO Maxnek is elege lett az ingyen streamingelőkből

A Max filmes streaming-csatorna (korábbi nevén HBO Max) vezetőinek is elegük lett abból, hogy gyakran több háztartás használja ugyanazt a fiókot. Eldöntötték, megszüntetik ezt a jelszómegosztási lehetőséget.


Megszűnhet a fiókmegosztás a Maxen

A nagy filmes streaming-csatornák közül előbb a Netflix, majd a Disney+ határozta el, véget vet annak a trendnek, hogy több háztartás élvezi a szolgáltatásaikat ugyanabból a fiókból. A döntésüket természetesen az indokolta, hogy emiatt jelentős előfizetői bevételektől estek el. Most pedig a Max döntött úgy, követi a riválisai példáját.

JB Perette, a Maxet üzemeltető Warner Bros Discovery streamingért és játékokért felelős vezérigazgatója beszélt róla a napokban, az idén kezdik a fiókmegosztás korlátozását, de csak jövőre terjesztik ki szélesebb körbe a megszorítást. Tehát igen valószínű, hogy a Max előbb csak néhány régióban fogja teszteli a korlátozást elősegítő megoldásait, hasonlóan ahhoz, ahogyan a Netflix csinálta korábban.

A PC World megjegyzi a platformot a Warner Bros Discovery 2022-ben vette meg az AT&T-től. Az abban az évben 1,59 milliárd dollár veszteséget termelő szolgáltatónál később megszorításokat és átszervezéseket eszközölt az új tulajdonos. Elsősorban ezzel magyarázható, hogy tavaly már 103 millió dolláros nyereséget tudott felmutatni a leányvállalat.

Több pénzt sajtolna ki az előfizetőiből a Netflix

Egyébként újabb áremelésre készül a Netflix a friss üzleti beszámolója szerint. A drágulást a fejlesztéseikkel indokolták.

Ahogyan egyre többet ruházunk be a Netflixbe és fejlesztjük azt, időre-időre megkérjük tagjainkat, hogy fizessenek egy kicsit többet, hogy tükrözzék ezeket a fejlesztéseket. Ez segít a további beruházások lendkerékének beindításában a szolgáltatás további javítsa és növelése érdekében

- idéztük a streaming-szolgáltató magyarázatát néhány hete.

Az is kiderült, hogy miután a Netflix néhány hónapja megszűntette az Basic csomag előfizetésének a lehetőségét azon felhasználóknál, akik korábban nem ebben voltak, hamarosan az arra előfizetőknél is eltöröli az alapcsomagot.

A Basic csomagot néhány hirdetési országban nyugdíjba akarjuk küldeni, Kanadával és az Egyesült Királysággal kezdve a második negyedévben, és onnan folytatjuk a sort

- közölte a vállalat.

A cég az elmúlt két évben növelte a díjait. Jelenleg a Netflix 2490 forintos havidíjért kínálja az alapcsomagját Magyarországon. A Standard csomag 3490 forintba, a Premium pedig 4490 forintba kerül havonta.

Ne hagyd ki!