Az MGM Resorts globális vendéglátó- és szórakoztatóipari vállalat a Sotheby's aukciósházzal együttműködve egy híján tucatnyi Picasso műalkotást bocsájt árverésre, amelyek együttesen akár 31 milliárd forintnak megfelelő dollárt is hozhatnak a vállalat konyhájára.


A szóban forgó festményeket, szobrokat és rajzokat az egykori kaszinómogul, a Wynn Resorts hotel- és kaszinólánc korábbi vezetője, Steve Wynn gyűjtötte össze. Wynn 2000-ben eladta a Mirage Resorts hotel- és kaszinóláncot az MGM-nek, majd 2018-ban, szexuális zaklatási vádaktól megtépázva -amelyeket a mai napig tagad - végleg otthagyta a kaszinó piacot. Az árverésre azért kerül sor, mert az MGM a jövőben a kortárs művészek, a női és a színes bőrű alkotók munkáit akarja népszerűsíteni.

A Sotheby’s „vidékre” megy

Az árverés előtt álló művek jelenleg a Las Vegas-i Bellagio Hotel & Casino Picasso témájú éttermében vannak kiállítva, ahol egy átlagos menü, egy minőségi pezsgővel nagyjából 80 ezer forint körül mozog.

A gyűjtemény egyik legdrágább darabja egy 1938-as portré, amely Picasso szeretőjét ábrázolja. A „Nő vörös-narancssárga sapkában" nevet viselő festmény önmagában akár 20 millió dollárt (hatmilliárd forint) is érhet. A „Férfi és gyermek" portré szintén 20 millió dollárért találhat gazdára.

Az MGM hozzátette, hogy az árverés sikere nagyban függ attól, hogy a vevők mennyire akarnak olyan műveket vásárolni, amelyek Wynn nevéhez köthetők. A vállalat hozzátette, szándékosan nem határolódik el az üzletembertől, ugyanis az egykori vezető kulcsszerepet játszott a gyűjtemény kialakításában.

Az is kiderült, hogy a világ egyik legnagyobb szépművészeti aukciós háza, a Sotheby's eddig csak a Londonhoz és New York-hoz hasonló nagy művészeti központokban szervezett árveréseket, így a Vegas-i kiruccanás igazi rendhagyó esemény lesz a cég életében. A teljes gyűjtemény értékét 104 millió dollárra, azaz nagyjából 31 milliárd forintra becsülik.

The Conversation

Friss

Photo by Fré Sonneveld on Unsplash

Téglával termel áramot egy új svájci szabadalom

A rendszer hatékonysága 80-85 százalékos, és 35 éven át működőképes lehet.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Mennyiért lehet most lakást venni vagy bérelni Győrben és környékén?


Családi ház 30 millióért

Győr-Moson-Sopron megyében a panelek átlagos négyzetméterára 380 000 forint, a téglalakásoknál ez az összeg átlagosan 486 000 forint. Míg a lakások négyzetméterárai nőttek, addig a házaknál stagnálást figyeltek meg éves összevetésben, így egy átlagos, 100 négyzetméteres ingatlant továbbra is meg lehet vásárolni 30 millió forintért. Az átlagos lakásméret vételre 65-70 négyzetméter, amiért átlagosan 21,9 millió forintot adnak.


Bérlet havi 120 ezerért

Győrben jellemzően 120 000 forint a havi költség egy lakásra, addig Sopronban már átlagosan 80 000 forintért is lehet bérelni. A megyeszékhely magas árait nem csak a nyugati határ közelsége és a felsőoktatási intézmények indokolják, hanem az Audi gyárban foglalkoztatott ingázó vagy vendégmunkások is, akik albérlettel oldják meg lakhatásukat. Ennél drágábban csak Budapesten és Veszprémben lehet kiadni lakásokat az egyetemistáknak, illetve a vidéki munkavállalóknak, olvasható a Duna House közleményében.

Photo by Scott Graham on Unsplash

Figyelem! Fontos változások a NAV nyomtatványkitöltőben

Frissítsen az ÁNYK új verziójára, mert ellenkező esetben nem tud majd nyomtatványokat küldeni.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!