Szlovákiában terjeszkedik a magyar állami szerencsejáték szervező

A nemzeti lottótársaság helyi leányvállalatán keresztül megkezdte működését betRing márkanév alatt a szlovákiai szerencsejáték-piacon. A Szerencsejáték Zrt. új, 2025-ig meghatározott üzleti stratégiájában fontos szerepet kap a regionális terjeszkedés, amelynek első lépése a szlovák szolgáltatás elindítása.


A bejelentés

Az SZRT Slovakia a betRing márkanév alatt a helyi piac sajátosságait szem előtt tartva – a fejlettebb fogadási piaccal és technológiai színvonallal rendelkező országok tapasztalatait beemelve – fejlesztette és alakította ki szolgáltatási palettáját.

Ennek jegyében a fogadást egyebek között mobiltelefonos applikáció, hűségprogram, korai nyereményfelvétel (cash out), valamint személyre szabható kényelmi funkciók is segítik. A betRing – jogszabályi kötelezettségeknek eleget téve – csak szlovák IP-címről, illetve szlovák állampolgárok részére biztosít online sportfogadási lehetőséget, azonban a szolgáltatás szlovák mellett magyar nyelven is elérhető.

A szlovák online sportfogadói piacra történő belépés történelmi jelentőségű számunkra, amely egyúttal megfelelő alapot adhat egy erőteljesebb, több országot is érintő regionális szerepvállaláshoz, megteremtve társaságunk üzleti fejlődésének új irányát

– idézi Bozóky Alexet, a Szerencsejáték Zrt. vezérigazgatóját a vg.hu.

Szabad a pálya

A most bejelentett terjeszkedés hátterében az áll, hogy a szlovák jogalkotó 2018 végén egyes szerencsejátékok esetében megteremtette annak lehetőségét, hogy meghatározott feltételek esetén több pályázó is kapjon engedélyt a szervezésre. Az előírásoknak megfelelően a fogadóirodák 2020. július 1-től kezdhették meg tevékenységüket az új jogszabály alapján. A piacra lépés szlovák és külföldi cégek számára egyaránt lehetséges.

Célunk, hogy a lehető leghamarabb megközelítsük a szlovák piac három (Niké, Fortuna, Tipsport) legnagyobb szereplőjének szintjét. Termékfejlesztésünkkel arra törekedtünk, hogy a jelenleg elérhető legmagasabb színvonalat ötvözzük a különböző termékinnovációkkal, amelyek nemcsak Szlovákiában, hanem Európában is újdonságnak számítanak. Bízunk abban, hogy a betRing felkelti a szlovák játékosok érdeklődését, és közülük minél többen csatlakoznak majd hozzánk

– mondta Miroslav Baranec, a betRing rendszert üzemeltető SZRT Slovakia ügyvezető igazgatója.

A Szerencsejáték Zrt. középtávú célja, hogy 10 százalékos piaci részesedést érjen el a szlovák online sportfogadási piacon.


The Conversation

Ne hagyd ki!