Turmalint is árultak Andy Vajna özvegyének ékeszerboltjában
Fotó:123RF

Nagyot bukott az ékszerüzleten Andy Vajna özvegye

Elkelt Vajna Tímea ékszercéges érdekeltsége, a bő két éve felszámolásra ítélt Dorottya Diamond Palace Kft. vagyona: 1,28 millió forintért adtak túl az ékszerkészleten és a bolt berendezési tárgyain. Egy éve még majdnem 6 millióról indult a licit, ehhez képest is nagy a bukás.


Aprópénz?

Vajna Tímea a Beauty Enterprises Kft.-n keresztül volt résztulajdonos a belvárosi üzletben. A felszámoló Lubin Invest Zrt. legutóbb szeptemberben hirdetett nyílt pályázatot az ékszerbolt vagyontárgyaira, a becsértéket 1,6 millió forintban állapították meg, a minimálárat (amennyinél kevesebbért nem adhatták el a vagyont) 1,28 millió forintnál húzták meg. Az eredményhirdetés szerint éppen ennyit, a becsérték 80 százalékát volt hajlandó adni a nyertes, írja a 24.hu.

137 ékszer volt a csomagban – (fekete) gyémántok, kő nélküli aranygyűrűk és többféle féldrágakő, turmalin, zafír és opálkő szerepelt a pályázathoz mellékelt listán –, ezek értékét összesen egymillió forintra lőtték be. Az üzlet berendezéseit 600 ezer forintra árazták be.

Magasabbról indult

Tavaly októberben hirdette meg a felszámoló először azt, ami az üzletből megmaradt, akkor még 5,7 millió forintra tartotta a gyémántos cég vagyonát, és a minimálárat se engedte ennél lejjebb. Tavaly novemberben, a második próbálkozásra a Lubin Invest már négymillióért is eladta volna a vagyont, de hiába. Végül a hatodik nekifutás sikeres volt.


Ne hagyd ki!