Tavaly 11 százalékkal csökkentek a bérleti díjak országosan.


Éves szinten a fővárosi albérletárak 14,3, Pest megyében viszont csak 2,6 százalékkal estek vissza. Az ingatlan.com szakértői szerint az eltérés részben azzal magyarázható, hogy a fővárosi albérletáresés jóval magasabbról indult, és a befektetőknek folyamatosan alkalmazkodniuk kell a koronavírus okozta helyzethez, a külföldi turisták hiányához. Pest megyében viszont nem volt korábban olyan mértékű áremelkedés és a kínálat is szűkösebb volt.

A portál adatai szerint tavaly a budapesti lakások 9 százalékát hirdették kiadásra, ám a kerületek között hatalmas különbségek voltak. Az V., a VI. és a VII. kerületben az összes lakás 21-30 százalékára kerestek bérlőt a tulajdonosok. Jelentős, 11-16 százalékos volt az albérletek aránya az I., a II., a VIII., a IX. és a XIII. kerületben is. A legnagyobb, 30 százalékos arányban az V. kerületben adták ki a lakásokat.

Nem meglepő, hogy tavaly majdnem minden harmadik belvárosi lakást kiadásra hirdettek meg, mert a KSH adatai szerint 2019-ben a vevők 30 százaléka külföldi volt a belső kerületekben, illetve 2015 és 2019 között a fővárosi lakásvásárlók 30-40 százaléka befektetési céllal keresett ingatlant.

Te mit tapasztaltál a másik oldalon? Tényleg csökkentek az albérletárak?


The Conversation

Friss

Fotó: Unsplash

A politikusok sehol, a tudósokban bíznak leginkább a magyarok

A tudósokban a magyarok kétharmada bízik, ami a legmagasabb mutató a különböző szakmák körében. A legkevésbé a politikusokban bízunk.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123RF

Hol érdemes most ingatlant venni befektetésként? Mutatjuk

A legnagyobb hozamot jelenleg vidéki használt ingatlan vásárlásával lehet elérni.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: 123RF

A magyarok felének továbbra sincs egy fillér megtakarítása sem

A lakosság felének tíz éve sem volt és most sincs megtakarítása. Az elmúlt évtizedről az is elmondható: csaknem ugyanannyian rendelkeztek személyi kölcsönnel, mint lakáshitellel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!