Élelmiszert, adományokat gyűjt négy kereskedelmi lánc a rászorulóknak
Fotó: Shutterstock

Közösen akciózik a Tesco, az Aldi, az Auchan és a Metro

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület 2006 óta minden évben megszervezi karácsonyi tartósélelmiszer-gyűjtő akcióját, ami, mint közleményükben írják, a szolidaritás és az összefogás egyik legnagyobb hazai ünnepévé nőtte ki magát.


A gyűjtést idén november 18. és 20. között, péntektől vasárnapig rendezi meg négy kiskereskedelmi lánc, a Tesco, az Aldi, az Auchan és a Metro. Az összegyűjtött adományokat rászoruló emberek és családok tízezrei kapják majd meg, hogy ne maradjanak élelem nélkül idén karácsonykor. Az adományokat a Magyar Élelmiszerbank Egyesület zöld mellényt viselő önkénteseinél lehet leadni, a kasszák közelében kijelölt gyűjtőpontokon. A felajánlásokat pénteken 15:00-20:00 óráig, szombaton 8:00-19:00 óráig, vasárnap pedig 8:00-18:00 óráig fogadják.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület mindenkit arra kér, hogy a hétvégi vásárlásakor a nélkülözők számára is tegyen egy tetszőleges tartós élelmiszert a kosarába, amit a fizetés után a kasszák melletti gyűjtőpontokon adhat le. Az ország 160 településén 334 áruházban összesen 6500 önkéntes gyűjti majd az adományokat.

Az összegyűjtött élelmiszereket az Élelmiszerbank az egyes áruházak környéken működő karitatív szervezetek közreműködésével juttatja el a nélkülözőkhöz, az ünnepeket megelőző időszakban, illetve a leghidegebb januári hetekben. A rászorulóknak a konzervek, a rizs, a keksz, a csokoládé, a bébiétel, a tészta, a tartós tej és az édességek, valamint a hűtést nem igénylő élelmiszerek jelentik a legnagyobb segítséget.

A Tesco pénzügyi támogatást is nyújt az akcióban a vásárlók felajánlásai mellé. Az áruházaiban adományozott termékek értékének 20 százalékával megegyező összeggel segíti az Élelmiszerbank munkáját.


Ne hagyd ki!