Egy villanyóra leolvasása
Fotó: Shutterstock

Jó hír! Bővül a rezsicsökkentett áramot használók köre

Egy új kormányrendelet értelmében kiterjesztették a rezsicsökkentett áramot az önkormányzati és állami bérlakásokra. A bérbeadóknak a következő időszakban ennek értelmében kell módosítaniuk a lakásbérleti szerződések részleteit. Íme minden, amit tudni érdemes erről a változásról!


Orbán Viktor miniszterelnök aláírásával jelent meg a nyilatkozat, miszerint ezentúl rezsicsökkentett áron juthatnak elektromos áramhoz az önkormányzati és állami bérlakások. A tulajdonosoknak kötelességük, hogy egyéni villamosenergia-mérést biztosítsanak a lakók számára, azonban ezzel kapcsolatban adódtak problémák.

Egy villany\u00f3ra sz\u00e1mlapja

Fotó: Shutterstock

Már régóta nem volt lehetséges hasonló, önálló mérésre alkalmas szerkezetek beszerelése, így az elvárás lehetetlennek minősült. Mostantól viszont megoldódhat a probléma. A rendelet kihirdetése után a bérbeadók legfeljebb 2523 kWh/év/mérési pont fogyasztásig élvezhetik a rezsicsökkentés nyújtotta lehetőségeket. Bizonyos helyzetekben még a vártnál is alacsonyabb összegeket érhetnek el.

Természetesen a kihirdetés után a bérbeadóknak van idejük módosítani a szerződéseket az új szabályozásokhoz mérten. Egészen pontosan a fenntartóknak 60 napon belül kell gondoskodniuk minderről.

Mire számítson az, aki nem tudja fizetni a rezsit? Egy kapcsolódó cikkünkben választ találsz a kérdésre.

Forrás: Infostart

Ne hagyd ki!