Csizma alakú ház mesebeli

Ilyesmiket, illetve ennél őrültebb ötleteket várnak

Forrás: Twitter

Elszállt ötleteket várnak, busásan fizetnek érte

Tízmillió dollárt oszt szét száz ember között az Airbnb, hogy segítsen megvalósítani „legőrültebb ötleteiket”, és soha nem látott, mesebeli helyekkel bővítse szálláshely-kínálatát.


A platform arra kéri az embereket, hogy jelentkezzenek „nem evilági”, vagyis teljesen elszállt ötleteikkel „a világ legőrültebb helyei” témában. A terveket egy szakértőkből álló zsűri bírálja el, ezután 100 jelenkező kap 100 ezer dollárt az ötlet megvalósítására az OMG! Fundból.

Lakjál krumpliban

Az Airbnb mutatott néhány példát a szokatlan helyekre, amelyek máris megtalálhatók a platformon: van UFO, csizma és krumpli alakú szálláshely is.

Meg akarjuk könnyíteni a hasonló otthonok tervezését

- írta az Airbnb vezetője, Brian Chesky a Twitteren.

Az elmúlt két évben egyre erősödött a rugalmas lakhatás trendje, az OMG! Fundot elsősorban ezért hoztuk létre. A változás részeként az Airbnb vendégei egyre inkább keresik a szoktlan szálláshelyeket, amelyek önmagukban is megérnek egy utazást

– derül ki a cég közleményéből.

Az Airbnb májusban bevezette az új, OMG! kategóriát a szálláshelyeknél.

Hobbitlyuk

A hasonló hirdetések értékesek az Airbnb számára, különösen, hogy az oldalon a rövid távú vakációs kölcsönzések a 2021-es rekordfoglalásokhoz képest a csökkenés jeleit mutatják. Számos kiadó lanyhuló foglalási kedvről számol be a tavaly nyári időszakhoz képest.

A vendéglátók ugyancsak profitálnak a meghökkentő, kreatív helyekből, amelyek vonzzák a látogatókat.

A zsűri egyik tagja, Kristie Wolfe az egyik legnépszerűbb házigazda az Airbnb appján: négy különleges szálláshelyet kínál, amely között van hobbitlyuk és burgonyahotel. Wolfe korábban 13 dolláros órabérért dolgozott egy gyárban.

Bőven van idő ötletelni

A jelentkezési lapon meg kell adni egyebek között a helyszínt, a megvalósítás ütemezését és a projekt környezeti hatását. A jelentkezési határidő július 22.

Itt lehet olvasni a különleges, Moulin Rouge-beli szálláshelyről, amelyet korlátozott ideig lehetett foglalni.

Brian Chesky korábban arról beszélt, hogy a távmunka milliókat szabadított fel, és szerinte erősödő trend a lakhatás decentralizációja, vagyis, hogy az emberek pár hónapot itt élnek, majd néhány másikat amott. Ennek jegyében az Airbnb minden munkavállalója számára ajándékba adta az örökös távmunkát. Ennek hatásairól itt írtunk.

The Conversation

Ne hagyd ki!