A turistákért folytatott verseny közepette Michael Victorino érdekes kéréssel kereste meg a nagyobb légitársaságokat. Maui polgármestere szeretné, ha átmenetileg egyetlen járatot sem indítanának Hawaii-ra.


Az elmúlt hetekben a Hawaii-ra tartó turisták száma sokszor meghaladta a 2019-es szinteket. Július 1-je és július 5-e között például 170 ezernél is több turista utazott a Hawaii-szigetekre. Alapvetően ez nem is lenne probléma, viszont a turisztikai szektor még egyáltalán nem készült fel ekkora forgalomra. A szállodák és a vendéglátóhelyek munkaerő-hiánnyal küzdenek. A helyi lakosok attól tartanak, hogy az óriási áradat miatt újabb koronavírus gócpont alakulhat ki a szigeten. Ráadásul a repülőterek is alig győzik biztonságosan koordinálni a beérkező gépeket.

Ha nincs ló, jó a …

A Hawaii-szigetcsoport második legnagyobb szigetének polgármestere szerint a turisták nem a gyönyörű táj miatt érkeznek a szigetre, hanem azért, mert egyszerűen nincs más választásuk. A legtöbb ország még mindig szigorú szabályokhoz köti a turisták beutazását, akik jobb híján Hawaii mellett teszik le a voksukat. Nem mintha olyan szörnyű hely lenne.

Victorino hozzátette, hogy rengeteg turista elvesztette a józan eszét. Olyan területekre mennek be, ahova nem szabad. Magyarul életveszélyes helyekre Ezeket a turistákat sokszor a hatóságoknak kell kimenekíteniük, ami plusz terhelést jelent az amúgy is kimerült szakembereknek.

Mindezek tetejében a bérautókban is hiány ütötte fel a fejét. Mivel nincs elegendő bérelhető autó a szigeteken, így a turisták minibuszokat és kisteherautókat kölcsönöznek ki. Sajnos azonban a nyaralók annyira leürítették a kölcsönzőket, hogy a helyi lakosok nehézségekbe ütköztek a mindennapi feladataik ellátásában.

A polgármester elmondta, hogy nincs felhatalmazása a légi forgalom korlátozására, de szeretné, ha a légitársaságok együttműködőek lennének, és átmenetileg szüneteltetnék a szigetországra szervezett járataikat.

The Conversation

Friss

Fotó:123RF

Magyarországot két természeti csapás fenyegeti: a sok vagy a kevés víz

Áradások, földrengések, szárazság és szélviharok. Az elmúlt hetek is megmutatták, hogy ezek a katasztrófák egyre gyakoribbak Európában és hazánkban. A brit Cambridge Econometrics kutatócég 22 évre kiterjedő adatelemzéséből kiderült, hogy melyek a természeti csapások által legsúlyosabban érintett területek Európában, Magyarországot is beleértve. Az elszenvedett károk számszerűsíthetőek.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Mennyi pénzt lehet megtakarítani az elektromos autókkal? Kiszámoltuk

Az elektromos autók beszerzési, illetve üzemeltetési költségeiről számos tévhit kering, amelyek eloszlatása kulcsfontosságú kérdés az elektromobilitás jövője szempontjából. Milyen területen, mekkora megtakarítást lehet elérni e-autókkal a hagyományos gépjárművekhez képest? Cikkünkben erre keressük a választ.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó:123RF

Europa feltérképezése új fejezetet nyit az űrkutatásban

Az élet nyomait kutathatja Elon Musk cége a Jupiter egyik holdján.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!