tripadvisor logó
Fotó: Shutterstock

Melyek a világ legszebb ingyenes látványosságai? Itt a lista!

A TripAdvisor-értékelések alapján most kiderült – a világ minden szegletét figyelembe véve – melyik szabadon látogatható látványosságok a legjobban ajánlottak.


A Casago tanulmánya szerint a világ legjobb ingyenes turisztikai látványossága a festői belga Brugge városában található. A Luc Vanlaere hárfaművész által vezetett Mini Harp Museumról szóló vélemények 94,5 százaléka ötcsillagos. Intim és időben véletlenszerű koncertek helyszíne is egyben ez a kiállítás, amely a festői környezetéről híres várost tölti meg melankolikusa dallamaival.

Ez is érdekes lehet számodra: Recept a turizmus megmentésére, a pénz a legfontosabb hozzávaló

A belga múzeum után a lista további helyezettjei mind másik földrészen található. A dobogó középső fokán az Amerikai Légierő Nemzeti Múzeuma áll. Ez a hely rengeteg ereklyét őriz, amelyek az amerikai légierő történetének különböző korszakait ölelik fel. Egészen a repüléstörténet kezdetétől napjaink technológiai vívmányaiig, több mint 300 repülőgépet és rakétát nézhetnek végig itt az érdeklődők.

Ezt is nézd meg! Fontos nemzetközi turisztikai listát vezet Budapest

A lista harmadik helyén a Horseshoe Falls áll, a legnagyobb a három vízesés közül, amelyek a kanadai Niagara-vízesést alkotják. (Ez a három a Horseshoe Falls, American Falls és a Bridal Veil Falls.) Ha pedig esti időszakban jutnánk el a természeti csodához, az sem lehet akadály, hiszen éjszakai megvilágításával egy teljesen egyedi élményt élhet át sötétben is az odalátogató.

A tízes lista

  1. Mini Harp Museum (Mini Hárfamúzeum), Belgium
  2. Az amerikai légierő nemzeti múzeuma, USA
  3. Horseshoe Falls, Kanada
  4. Nemzeti Gyalogsági Múzeum és Katonai Központ, USA
  5. Bacalar-tó, Mexikó
  6. Aranytemplom, India
  7. Cerro Fitz Roy, Argentína
  8. Az ismeretlen katona sírja, USA
  9. Ausztrál háborús emlékmű, Ausztrália
  10. Lanta állatvédő központ, Thaiföld

Ne hagyd ki!