A Szállodák és Éttermek Szövetsége 15-20 százalékos áremelkedéssel számol a főszezonra. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ami eddig átlagosan még kijött 300 ezerből, 345-360 ezer forintba kerülhet.


Az áremelés oka az, hogy a szállásadók költségei is jelentősen megugrottak. Drágultak az alapanyagok, emelkedtek a fizetések és többe kerül a karbantartás is. Flesch Tamás, a szövetség vezetője az RTL Híradójának azt mondta, nem arról van szó tehát, hogy a szállodások most szeretnék behozni az elmúlt hónapok bezártságát és egyszerre akarnak mindent pótolni.

Mekkora drágulást bírnak el a vendégek?

Az előrejelzések szerint balatoni szálláshelyeknél lesz a legnagyobb drágulás, pedig a foglalások harmada már most ide szól. Sokan azonban egyelőre nem emelnek, vagy kivárnak, hogy ne riasszák el a vendégeket. A szezon előtti árkörképünkben mi is jeleztük, hogy a vendéglátósoknak meg kell találniuk a megfelelő egyensúlyt, mert a túl drága fagylalt visszanyalhat, főleg a Balatonon.


The Conversation

Friss

Photo by Calum Lewis on Unsplash

Célegyenesben az ezer forintos étolaj

A napraforgómag drágulása miatt szálltak el az árak. A háztartások mellett a vendéglátás is megsínyli az áremelkedést.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Egészségügy: okos számítással elkerülhető lenne a pazarlás

A drága technológiát csak abból a szempontból kellene támogatni, hogy mennyire okoz nagyarányú egészségjavulást a súlyos betegségben szenvedőknek. Ehelyett mindent megveszünk, mert úgyis az állam állja a számlát.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Wilhelm Gunkel on Unsplash

21 ezer milliárd forintnyi aranyat bányásznának a Börzsönyben

Egy magyar cég aranyat és ezüstöt bányászna Nagyirtás és a Rózsa-hegy kutatási zónában.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!