A Szállodák és Éttermek Szövetsége 15-20 százalékos áremelkedéssel számol a főszezonra. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ami eddig átlagosan még kijött 300 ezerből, 345-360 ezer forintba kerülhet.


Az áremelés oka az, hogy a szállásadók költségei is jelentősen megugrottak. Drágultak az alapanyagok, emelkedtek a fizetések és többe kerül a karbantartás is. Flesch Tamás, a szövetség vezetője az RTL Híradójának azt mondta, nem arról van szó tehát, hogy a szállodások most szeretnék behozni az elmúlt hónapok bezártságát és egyszerre akarnak mindent pótolni.

Mekkora drágulást bírnak el a vendégek?

Az előrejelzések szerint balatoni szálláshelyeknél lesz a legnagyobb drágulás, pedig a foglalások harmada már most ide szól. Sokan azonban egyelőre nem emelnek, vagy kivárnak, hogy ne riasszák el a vendégeket. A szezon előtti árkörképünkben mi is jeleztük, hogy a vendéglátósoknak meg kell találniuk a megfelelő egyensúlyt, mert a túl drága fagylalt visszanyalhat, főleg a Balatonon.


Friss

Fotó: @shawnanggg on Unsplash

Ha eddig működött, akkor most miért akadozik az ellátási lánc?

A csapból is az folyik, hogy nincs elég mikrochip, akadozik a fa, a hús és a vegyiáru utánpótlás, és úgy igazából mindenből hiány van a világon. A Business Insider utánajárt, mi rejlik a globális szállítmányozás gondjai mögött.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: NeONBRAND on Unsplash

Mielőtt "idegből" felmondanál, gondold át ezt a pár dolgot!

A pandémia előtt sokan vágytak arra, hogy otthonról dolgozhassanak. Aztán tavaly beütött a vírus, és ezzel együtt elterjedt a távmunka is, ami sokszor kiegyensúlyozottság helyett csalódottságot és stresszhelyzetet eredményezett. Azonban mielőtt hirtelen felindulásból felmondanál a munkahelyeden, érdemes néhány tényezőt átgondolnod.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Daikin

A klíma megfelelő telepítésén nem érdemes spórolni! (x)

Egy jó minőségű klíma kiváló választás, ha sok éven át szeretné élvezni a kellemes hőmérsékletet, jó közérzetet otthonában. Ahhoz viszont, hogy a klímája megbízhatóan, hatékonyan és költségtakarékosan működjön, megfelelően kell azt telepíteni.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!

A Szállodák és Éttermek Szövetsége 15-20 százalékos áremelkedéssel számol a főszezonra. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy ami eddig átlagosan még kijött 300 ezerből, 345-360 ezer forintba kerülhet.


Az áremelés oka az, hogy a szállásadók költségei is jelentősen megugrottak. Drágultak az alapanyagok, emelkedtek a fizetések és többe kerül a karbantartás is. Flesch Tamás, a szövetség vezetője az RTL Híradójának azt mondta, nem arról van szó tehát, hogy a szállodások most szeretnék behozni az elmúlt hónapok bezártságát és egyszerre akarnak mindent pótolni.

Mekkora drágulást bírnak el a vendégek?

Az előrejelzések szerint balatoni szálláshelyeknél lesz a legnagyobb drágulás, pedig a foglalások harmada már most ide szól. Sokan azonban egyelőre nem emelnek, vagy kivárnak, hogy ne riasszák el a vendégeket. A szezon előtti árkörképünkben mi is jeleztük, hogy a vendéglátósoknak meg kell találniuk a megfelelő egyensúlyt, mert a túl drága fagylalt visszanyalhat, főleg a Balatonon.


Friss

Fotó: 123rf

Később érik a meggy a tavaszi hideg miatt

Már kapható a korai hazai meggy a piacokon, üzletekben, de nagyobb mennyiségű meggytermés csak a jövő hét közepére várható. Magyarország az Európai Unió második legnagyobb meggytermelője; az utóbbi években itthon is egyre népszerűbb a meggyfogyasztás – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!