Kétszáz dollárért, vagyis több mint 60 ezer forintért kínálja a világ legdrágább sült krumpliját egy New-York-i étterem. Ez a csúcs, a Guinness -rekordok szerkesztősége hitelesítette.
Mielőtt csuklani kezdesz, elárulunk néhány hozzávalót: Dom Pérignon pezsgő, olasz szarvasgomba, szarvasgombás olaj, és nyilván az íze kedvéért 23 karátos, ehető aranyszemcsék. Mindehhez egy kis mártogatós, sajtból készült Mornay-mártás is jár. A fogást kristálytányéron (naná, majd papírtálcán. A szerk.) szolgálják fel az igényes vendégeknek. Ja, majdnem elfelejtettük. A díszítéshez szintén szarvasgomba-szeletkéket használnak fel. (A ketchup bezzeg kimaradt….)
Így készül:
A krumplit előfőzik ecetben és pezsgőben, majd libazsírban kétszer is kisütik, hogy kívül ropogós, belül pedig omlós legyen. Ezek után jönnek a felsorolt kiegészítők, amik alaposan felsrófolják az árat. A vasárnapi rántott húshoz mindenesetre nem ajánljuk köretnek. Ha kíváncsi vagy az elkészítésére, azt is megmutatjuk. A karikagyűrűdet azért ne reszeld le, ha kedveskedni akarsz a családnak.