Az Amazon egyelőre nem követeli meg a dolgozóitól, hogy oltassák be magukat, de minden követ megmozgat, hogy minél több alkalmazottja felvegye a koronavírus elleni vakcinát. Ennek érdekében nagyszabású „ösztönzőprogramot" indított.

Páratlan ösztönzők

Az Amazon augusztusban indította el a programját, amelyben azok a dolgozók vehetnek részt, akik bizonyítani tudják, hogy megkapták a koronavírus elleni vakcinát. A programban összesen kétmillió dollár, átszámítva nagyjából 600 millió forint értékű jutalmak találnak gazdára. A Max Your Vax néven futó program október 21-én zárul, az első nyertesek már meg is kapták az ajándékaikat.

Százmilliós jutalmak

Egy biztos, az Amazon nem fukarkodik a jutalmakkal. 40 ezer dollár (12 millió forint) értékű autókat, 12 ezer dolláros (3,6 millió forint) költőpénzzel kiegészített egyhetes fizetett szabadságokat, illetve 100 és 500 ezer dolláros (30 és 150 millió forintos) pénzjutalmakat oszt szét a beoltott dolgozói között. A vállalat összesen 18 díjat sorsol ki, melyek összértéke kétmillió dollárra tehető. A sorsolásra az Amazon belső weboldalán lehet jelentkezni. Az eredményeket az Amazon Vest Life Instagram oldalon lehet követni, amely a frontvonalban dolgozó munkásokkal kapcsolatos híreket posztol.

Az oldal az elmúlt egy hétben nyolc nyertest mutatott be. Öt dolgozó autót, a többiek pedig 100 ezer dolláros pénzjutalmat vihetett haza. Raktári melósok és élelmiszerágazati munkások örülhettek.

Többfrontos támadás

Az Amazon hivatalos álláspontja szerint a dolgozók védelme érdekében kritikus fontosságú, hogy minél többen beoltassák magukat. A vállalat az elmúlt hónapokban már több mint 1500 „oltási rendezvényt" tartott, amelyeken az alkalmazottak és családtagjaik felvehették a vakcinát. Továbbá 100 dolláros bónuszokat ajánlott fel a tapasztalt és a frissen belépő, bizonyítottan beoltott munkavállalóinak. A delta variáns terjedése miatt a cég az egyesült államokbeli raktáraiban újra bevezette a kötelező maszkhasználatot, és hamarosan újraindítja a koronavírus-tesztelési programját is.


The Conversation

Friss

Fotó: Shutterstock

Orbán: Bármelyik pillanatban visszavásárolhatja az állam a Liszt Ferenc repülőteret

A magyar kormánynak az a szándéka, hogy a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőteret visszavásárolja, és ez bármelyik pillanatban megtörténhet – mondta a miniszterelnök a vajdasági Ludason.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: MTI Kelemen Zoltán Gergely

Elhunyt Kornai János közgazdász

Életének 94. évében, hétfőn elhunyt Kornai János Széchenyi-díjas közgazdász, a Magyar Tudományos Akadémia tagja, a Harvard Egyetem és a Corvinus emeritus professzora, a francia becsületrend kitüntetettje, a svéd, amerikai, és más akadémiák tiszteletbeli tagja - közölte a család hétfő este az MTI-vel.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Shutterstock

Napelemre, fűtéskorszerűsítésre kérnél többmilliós támogatást? Ez az útja

A nagyszabású, lakosságnak szóló pályázat napelemes rendszerek és energiatakarékos, korszerű, elektromos fűtési rendszerek kialakításához nyújt támogatást. A kivitelező cégeknek hétfőtől van lehetőségük a regisztrációs kérelem benyújtására, a családok és magánszemélyek a program első ütemében december 6. és január 12. között pályázhatnak - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!