Az Amazon feladott egy álláshirdetést, erre a Bitcoin árfolyama szárnyra kapott

Az Amazon csak egy álláshirdetést adott fel, de dollármilliárdokat mozgatott meg

Az Amazon digitális valuta szakértőt keres a csapatába. Sokan úgy vélik, hogy az óriáscég álláshirdetése azt jelzi, hamarosan Bitcoinnal is lehet fizetni a termékekért.A napokban érdekes álláshirdetés jelent meg az Amazon honlapján. Az e-kereskedelmi vállalat digitális valuta és blockchain termékvezetőt keres, akinek az lesz a feladata, hogy feltérképezze az Amazon vevőinek vásárlási szokásait. A tíz éves munkatapasztalat mellett elvárás a kriptovaluták szakértői szintű ismerete. A leendő munkavállaló feladatai egyebek között az alábbiak lesznek:

  • ki kell alakítania egy stratégiát, amelyet az Amazonnak a jövőben követnie kellene
  • meg kell alkotnia egy akciótervet, amellyel megvalósítható az említett stratégia
  • ismertetnie kell a stratégiája mellett szóló érveket „nagyon magas rangú vezetők" előtt

Kicsit ködösen fogalmazták meg a leendő feladatokat, de így sem kellett sokat várni, hogy az emberek fantáziája beinduljon az említett álláshirdetés kapcsán. Sokan egyből arra következtettek, hogy az Amazon valószínűleg azt tervezi, hogy elfogadja a Bitcoint hivatalos fizetőeszközként. Az eredmény? A valuta árfolyama alig néhány nap alatt 29 ezer dollárról 40 ezer dollárra nőtt. A Bitcoin mellett az Ethereum és a Dogecoin árfolyama sem maradt ki a buliból. Előbbi árfolyama nagyjából 700 dollárral, utóbbié pedig 0,06 dollárral nőtt.

Beindult a fantázia

Az álláshirdetés híre tornádóként söpört végig a kripto-fanatikusok közösségi oldalain. A londoni City AM hírportál egy névtelen informátorra hivatkozva azt a tájékoztatást adta, hogy az Amazon egyértelműen a Bitcoin elfogadását tervezi.

A kriptovaluta-térben zajló innováció megihletett minket, és azt vizsgáljuk, hogyan alkalmazhatnánk ezeket az Amazonnál. Úgy gondoljuk, hogy a jövő olyan új technológiákra épül, amelyek lehetővé teszik a modern, gyors és olcsó fizetési folyamatokat, és reméljük, hogy ezt a jövőt a lehető leghamarabb eljuttathatjuk az Amazon ügyfeleihez.

-nyilatkozta a vállalat egyik képviselője.

Susannah Streeter, a Hargreaves Lansdown pénzügyi szolgáltató vállalat vezető befektetési és piaci elemzője annyit fűzött az eseményekhez, hogy a rajongók "minden egyes alkalommal csorgatják a nyálukat, ha felröppen valami hír a valuták jövőjéről".

Figyelembe véve az Amazon Web Services piaci hatalmát, nem meglepő, hogy a technológiai óriás az új fizetési technológiák éllovasává akar válni - és valószínűleg egy új digitális valuta megalkotása is napirenden van az Amazonnál.

Streeter hozzátette, a digitális valuták továbbra is óriási kockázatot hordoznak magukban, így a befektetőknek óvatosan kell bánniuk a pénzükkel. Ráadásul a központi bankok is egyre jobban korlátozzák a valuták ámokfutását. Az Amazon hivatalosan egyelőre nem reagált a spekulációkra.

Ne hagyd ki!