Az Amazon digitális valuta szakértőt keres a csapatába. Sokan úgy vélik, hogy az óriáscég álláshirdetése azt jelzi, hamarosan Bitcoinnal is lehet fizetni a termékekért.A napokban érdekes álláshirdetés jelent meg az Amazon honlapján. Az e-kereskedelmi vállalat digitális valuta és blockchain termékvezetőt keres, akinek az lesz a feladata, hogy feltérképezze az Amazon vevőinek vásárlási szokásait. A tíz éves munkatapasztalat mellett elvárás a kriptovaluták szakértői szintű ismerete. A leendő munkavállaló feladatai egyebek között az alábbiak lesznek:

  • ki kell alakítania egy stratégiát, amelyet az Amazonnak a jövőben követnie kellene
  • meg kell alkotnia egy akciótervet, amellyel megvalósítható az említett stratégia
  • ismertetnie kell a stratégiája mellett szóló érveket „nagyon magas rangú vezetők" előtt

Kicsit ködösen fogalmazták meg a leendő feladatokat, de így sem kellett sokat várni, hogy az emberek fantáziája beinduljon az említett álláshirdetés kapcsán. Sokan egyből arra következtettek, hogy az Amazon valószínűleg azt tervezi, hogy elfogadja a Bitcoint hivatalos fizetőeszközként. Az eredmény? A valuta árfolyama alig néhány nap alatt 29 ezer dollárról 40 ezer dollárra nőtt. A Bitcoin mellett az Ethereum és a Dogecoin árfolyama sem maradt ki a buliból. Előbbi árfolyama nagyjából 700 dollárral, utóbbié pedig 0,06 dollárral nőtt.

Beindult a fantázia

Az álláshirdetés híre tornádóként söpört végig a kripto-fanatikusok közösségi oldalain. A londoni City AM hírportál egy névtelen informátorra hivatkozva azt a tájékoztatást adta, hogy az Amazon egyértelműen a Bitcoin elfogadását tervezi.

A kriptovaluta-térben zajló innováció megihletett minket, és azt vizsgáljuk, hogyan alkalmazhatnánk ezeket az Amazonnál. Úgy gondoljuk, hogy a jövő olyan új technológiákra épül, amelyek lehetővé teszik a modern, gyors és olcsó fizetési folyamatokat, és reméljük, hogy ezt a jövőt a lehető leghamarabb eljuttathatjuk az Amazon ügyfeleihez.

-nyilatkozta a vállalat egyik képviselője.

Susannah Streeter, a Hargreaves Lansdown pénzügyi szolgáltató vállalat vezető befektetési és piaci elemzője annyit fűzött az eseményekhez, hogy a rajongók "minden egyes alkalommal csorgatják a nyálukat, ha felröppen valami hír a valuták jövőjéről".

Figyelembe véve az Amazon Web Services piaci hatalmát, nem meglepő, hogy a technológiai óriás az új fizetési technológiák éllovasává akar válni - és valószínűleg egy új digitális valuta megalkotása is napirenden van az Amazonnál.

Streeter hozzátette, a digitális valuták továbbra is óriási kockázatot hordoznak magukban, így a befektetőknek óvatosan kell bánniuk a pénzükkel. Ráadásul a központi bankok is egyre jobban korlátozzák a valuták ámokfutását. Az Amazon hivatalosan egyelőre nem reagált a spekulációkra.

The Conversation

Friss

Photo by Dan Gold on Unsplash

Itt a lista, ezek az élelmiszerek drágultak nagyon sokat

Mutatjuk, mi mennyibe kerül most.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Spar: jó magyar gyümölcs joghurt nem igazán létezik

Hosszú interjút adott a Spar magyarországi vezetője, beszélt többek között a béremelésről, a beszállítókról, arról, hogy mennyi pénz vittek ki tavaly az országból nyereségként, és hogy mennyit fektettek be 30 év alatt.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Josh Appel on Unsplash

Jövőre havi 500 ezerre nőhet az átlagkereset Magyarországon

Jövőre sok egyszeri tétel fogja növelni a háztartások nettó jövedelmét.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!