Kakasos szósz piros zöld kupakkal
Fotó: Shutterstock

Eltűnhet a kimondhatatlan nevű csípős szósz a boltokból

Az ázsiai csípős szószok piacán az egyik legnagyobb gyártó, a Huy Fong bejelentette: egy ideig nem tud utánpótlást biztosítani a Srirachából. A kakasos szószért itthon is sokan rajonganak.


Sajnos megerősíthetjük, hogy korábban soha nem tapasztalt mértékű hiány van a termékeinkből – derül ki a társaság közleményéből.

Rossz lett a chilitermés

A Huy Fong közölte, hogy dolgoznak a helyzet rendezésén, amit számtalan proléma idézett elő. Ezek egyike a tavaszi chilitermés várakozáson aluli minősége.

A chilipaprika ellátás a pandémia kezdete óta nem volt zökkenőmentes. A Huy Fong még áprilisban arra figyelmeztetett, hogy ezúttal viszont valóban kimondottan súlyos a helyzet: a termés a szélsőséges időjárás miatt kritikán aluli lett. A helyzet „kontrollvesztetté” vált – írják a forgalmazóknak szóló levélben –, és ez hátrányosan érinti a Sriracha szósz készítését és eladását.

Más termékek is eltűnnek

A cég szeptemberig már nem teljesít új rendeléseket. Azt kérték partnereiktől, hogy ne ígérjenek semmilyen terméket a vásárlóknak, hacsak nincs náluk máris készleten.

Reménykedünk egy gyümölcsöző őszi szezonban, és köszönjük vásárlóink türelmét és támogatását ezekben a nehéz időkben

– írja a Huy Fong közleményében.

A szállítás leállása nemcsak a Huy Fong ikonikus Sriracháját (ejtsd: szörácsá), hanem a Chili Garlic és a Sambal Oelek szószukat is érinti.

Május végén írtunk arról, hogy a dijoni mustár is eltűnhet a boltokból.

The Conversation

Ne hagyd ki!