A Hugo Boss megduplázta az eladásait Kínában az idei első negyedévben, a teljes bevétele pedig elérte az 597 millió dollárt. A következő negyedévben hasonló számokat várnak – írja a Reuters.


Néhány hónapja bojkottálási adok-kapok indult a világ egyik legnagyobb hatalma és a nyugati országok, vállalatok között, miután kiderült, hogy Hszincsiang régióban, ahol rengeteg nyugati cég feldolgozóüzeme, gyára található, kényszermunkával, embertelen körülmények között dolgoztattak helyi lakosokat.

Emberjogi teljesítménye, a kisebbségi ujgurok üldözése miatt rengeteg nyugati vállalat kritizálta Kínát, amire a pekingi vezetés kőkeményen reagált. A H&M után a Hugo Boss-t sem kímélték, számos kínai híresség bojkottálta a ruhavállalatot, és a követőiket is felszólították a „példamutató" magatartásra. A németek csak legyintettek.

Eladó a Hugo Boss?

A támadások ellenére a pandémia előtti utolsó év, azaz 2019. első negyedévéhez képest idén 29 százalékkal ugrottak meg a Hugo Boss eladási számai. Az egy évvel korábbihoz mérten pedig több mint kétszeresére nőtt a német vállalat forgalma Kínában. Yves Müller, a Hugo Boss vezérigazgatója arra számít, hogy a második negyedévben is kitart a lendület.

A vállalat összbevétele meghaladta az 597 millió dollárt (179 milliárd forint), amihez 1,2 millió dolláros üzemi eredmény társult. Az elemzők 530 millió dolláros bevételre és 28 millió dollárnyi veszteségre számítottak.

Nemrég felröppent a hír, hogy a francia LVMH luxusmárka-vállalat (az övé a Louis Vuitton is) érdeklődik a Hugo Boss iránt, aminek hallatán a német cég részvényei 4,2 százalékkal megugrottak. Yves Müller ezt egyelőre nem kommentálta.

Mi várható?

A cég magabiztosan állítja, hogy a második negyedévben ismét megduplázódhat a forgalma, de egyelőre lehetetlen pontos képet adni a piacról. A vezérigazgató kifejtette, az első negyedévben az eladóhelyeik 20 százaléka zárva volt, de a lezárások enyhítésével a kereslet fellendülésére számít. Yves Müllert hamarosan Daniel Grieder váltja a posztján, aki korábban a Tommy Hilfigert vezette.


The Conversation

Friss

Photo by Wilhelm Gunkel on Unsplash

21 ezer milliárd forintnyi aranyat bányásznának a Börzsönyben

Egy magyar cég aranyat és ezüstöt bányászna Nagyirtás és a Rózsa-hegy kutatási zónában.
TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Photo by Jon Tyson on Unsplash

Parragh átalakítaná az iparűzési adó  rendszerét, Budapest felhördült

Parragh László szerint az átalakítást össze lehetne vonni a formálódó globális társasági minimumadóval.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS
Fotó: Unsplash

Ezek a melósok forintban havi 2,5 milliót keresnek, mutatjuk, miért

A Los Angeles-i kikötő dokkmunkásai nagyságrendekkel többet keresnek, mint a legtöbb fizikai dolgozói, de ennek meg is van az oka.

TOVÁBBOLVASOM ÖSSZEOMLÁS

Ne hagyd ki!