Megelőzés, ellenőrzés, pánikgomb és behajtás: biztonságban üzletelni Kínában

Megelőzés, ellenőrzés, pánikgomb és behajtás: biztonságban üzletelni Kínában

Ingyenes online szeminárium magyar cégeknek a kínai üzleti kockázatok elkerüléséről, és a problémák hatékony rendezéséről.


Ahogy mindenhol, Kínában is igaz: a legjobb védekezés a megelőzés. Bár az országban nem történik több csalás, mint a világ bármely részén, a földrajzi távolság, a nyelvi akadályok, a drasztikusan eltérő üzleti kultúra még a legdörzsöltebb külföldi üzletember számára is megnehezíti a tisztánlátást. Helyi tapasztalatok nélkül sokszor szinte lehetetlen eldönteni, hogy a partner szokatlan tárgyalási stílusa egyszerűen az eltérő szokásokból fakad, vagy egy tervezett átverés első figyelmeztető jele.

Előadásunk során egészen konkrét támpontokkal szolgálunk.

A magyar alapítású Cathay Group Kínában aktív szakemberei, a csoport kínai partnere, a csalások megelőzésére szakosodott Intcolaw ügyvédi iroda szakértői és Várnai és Társa ügyvédi iroda képviselői magyarázzák el a lényeges tudnivalókat, az esetleges buktatókat és azok megoldásait magyar cégek számára, érthetően összefoglalva a terület kínai sajátosságait, és a külföldi cégek számára legfontosabb védekezési lehetőségeket.

Hogyan kerüljük el az átverést, és mit tehetünk, ha mégis megtörtént?

A kínai piac sajátosságai gyakran kihívások elé állítják a nyugati cégek vezetőit. A nyelvi nehézségek, a gyökeresen különböző üzleti kultúra megnehezíti a tisztánlátást. Az online előadás abban nyújt konkrét támpontokat, hogyan tudhatjuk biztonságban cégünket a távolkeleti országban, és milyen eszközeink vannak, hogy elkerüljük a csalódásokat.

Milyen kérdésekre kapnak választ a résztvevők?

 • Megtudhatják, honnan ismerhetjük fel az átverős cégeket: milyenek a kamucégek, a papírtigrisek, a paraziták vagy éppen az opportunisták.
 • Hogyan ellenőrizhetjük a működési engedély, a megadott cégadatok, az állítólagos székhely/gyártelep, a pénzügyi beszámolók valódiságát?
 • Honnan állapíthatjuk meg, ha egy bélyegző hamis?
 • Melyik szervezetnél ellenőrizhető potenciális partnerünk cégbejegyzésének valódisága, és az abban szereplő adatok hitelessége?
 • Ha magánszeméllyel tárgyalunk, hogyan győződhetünk meg személyazonosságáról?

Ahogy kitérünk arra is, mit tehetünk, ha már megtörtént a baj.

 • Levelezés, pereskedés, felszámolás, végrehajtás, feljelentés?
 • Milyen lehetőségeim vannak, mivel kezdjem?
 • Meddig tart és mennyibe kerül?
 • Mögöttes felelősség, rejtett-kimentett vagyon felkutatása, bevonása a végrehajtásba?

Ezt a témát járja körbe az az ingyenes online szeminárium, amelyet a Cathay Group és a HEPA közösen szervez magyar cégeknek.

A rendezvény időpontja 2022.március 31., 11:00
A regisztrációhoz ide kattints.

A részvétel minden olyan cég számára hasznos, amely:

 • 1.Kínai piacralépésben, kereskedelmi kapcsolatok kialakításában gondolkodik
 • 2.Startupok, innovátorok és kínai befektetőt keresnek
 • 3.Azért nem terveztek eddig Kínával, mert féltek attól, hogy átverés vagy inkorrekt
 • 4.partnerek áldozatai lesznek

Az online rendezvény célja, hogy a résztvevők számára röviden, gyakorlatiasan összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat, és közvetlenül vehessenek igénybe a kínai piacralépéssel, partnerek leinformálásával kapcsolatos szolgáltatásokat, és így elkerüljék a csapdákat.

A szemináriumok anyaga hozzáférhető az eseményt követően prezentáció formájában is, a résztvevőknek lehetősége van Q&A session keretében feltenni kérdéseiket.


Ne hagyd ki!